Byt ut Aktivitetsfältet med ObjectDock

Windows-aktivitetsfältet har ändrats lite under de senaste 10-15 åren. Faktum är att det inte var förrän Windows 7 att "pin" -funktionen var aktiverad. Men även i Windows 7 är aktivitetsfältet fortfarande ganska bristfälligt. Tidigare talade jag om ett alternativ till Windows-aktivitetsfältet, som heter RocketDock, som hittills varit min favorit. Nyligen började jag dock spela med en annan Dock som är värt att titta närmare på våra läsare, så ta en titt på min recension och skärmdumpar nedan och prova om det ser intressant ut för dig. ObjektDock är gratis, men det finns fortfarande en betald version av appen som låser upp några funktioner osv. Övergripande, fortfarande inte en dålig affär.

Första anblick

När du först installerar ObjectDock, kommer det att replikera alla pinned ikoner på din Windows Aktivitetsfält (praktiskt). Tyvärr är ikonen för de fasta webapps inte så bra när de förstoras för att passa dockan. Dockets visuella stil matchar med ikonen iOS (iPhone, iPad) dockningsdocka som liknar Rocketdock. På samma sätt som Windows-aktivitetsfältet, när du öppnar appar på fältet, visas de automatiskt på ObjectDock och försvinna sedan när den är stängd. om du inte stiftar dem.

Om du inte gillar standardpositionen (den är längst ner som en Mac), kan ObjectDock knäppa till någon av de fyra sidorna på din skärm. När jag först började testningen tog det mig inte länge innan jag bestämde mig för att ersätta min Verktygsfält helt och hållet för ObjectDock. Det är hur mycket jag gillar det här ....

Alternativ. Alternativ. Alternativ!

Objektdockan har mer anpassning än en bil pimped av Xzibit. Docken anpassas enkelt från skärmen Alternativ. Vad jag älskar är hur nästan alla alternativ är listade ut och lätt att förstå. Stora användargränssnitt. Kom bara ihåg, nästan all den blå texten är en länk som visas nedan.

Alternativet > Inställningar fliken har några groovy alternativ som inte är aktiverade som standard. Om du vill byta ut aktivitetsfältet, är "Dölj Windows Aktivitetsfält" en måste-check-knapp. Tyvärr är Aero-Peek en premiumfunktion från den betalda utgåvan.

Bland några av de andra avancerade alternativen kan du justera prestandainställningarna även om de inte ska vara ett problem om du inte kör ObjectDock på en extremt gammal dator.

Docklets

Min favorit sak om ObjectDock är docklets. Docklets är en drop-down med din veckoprognos, klockor, kalendrar, webbsökning och till och med en länk till startmenyn i Windows. Tyvärr får du bara 6 docklets och 3 Windows Docklet-länkar - vilket för mig inte är riktigt nog. Lyckligtvis är nätgemenskapen ganska användbart och har skapat ett stort antal tredjeparts docklets som du kan ladda ner och installera. ObjectDock rekommenderar även att besöka WinCustomize.com för att ladda ner mer.

Vädret docklet är överlägset min favorit, och jag var tvungen att dela en skärmdump av det nedan:

En av mina huvudbiffar med docklets är den analoga stilklockan. Objektdock kan du anpassa huden till de flesta docklets, men även om du byter hud på klockan är den fortfarande lika analog. Verkligen? Ge mig digital baby!

Precis som någon nörd, hittade jag en fixa klockan och inte bara visade den tredje partens digitala klockdocka tid och datum, det har ett fungerande larm och fullt anpassningsbart teckensnitt.

teman

En sista groovy bit om ObjectDock som är värt att nämna är de olika teman. Om du inte gillar standard "Speedy" -tema, är du inte fast vid den. Stardock ingår över ett dussin olika lager teman, och det finns hundratals mer tillgängliga på webben. Men om du vill vara verkligt kreativ kan du göra din egen från början eller använda en befintlig mall.

Vad är de exakta skillnaderna mellan betalade och fria versioner?

Stardock skisserar skillnaderna ganska tydligt på deras officiella nedladdningssida. Generellt sett är ingen av de betalda funktionerna något du faktiskt verkligen behöver. De flesta kärnfunktionerna finns i den fria versionen, så om du inte ser något nedan (eller du vill stödja DEV: s som skapade detta), borde du ha det bra med den fria versionen.

Slutsats

ObjektDock är en solid aktivitetsfält ersättning och jag ser det som en uppgradering till RocketDock som jag tidigare installerat på alla mina Windows 7-datorer och nu när jag använder ObjectDock tror jag inte att jag kommer till RocketDock när som helst snart.

Objektdock nedladdningssida