Google Team hittar ett kreativt sätt att visa upp sin nya logotype [groovynews]

Det tog 884 fotografier, planeringsmånader och 5, 5 timmars arbete att slutföra, men Clay Bavor, Google Group Product Manager och andra Google-anställda skapade en GIANT Google Logo Mosaic med 4 "x6" fotografier. Var fick de bilderna? Google anställde fotografer självklart.

Förra veckan uppdaterade Google logotypen med ett nytt utseende. Du tänker noga " Huh .. det ser ut på samma sätt!" Du har rätt, förutom att de har tagit bort skuggorna och förbättrat den reflekterande belysningen på varje brev. Om du frågar mig, det ser mycket bättre ut, men det är inte så märkbart.

Med all den här nya logotypsåtgärden pågår, fick en Googlelite en lysande kreativ idé. Clay Bavor sa "Låt oss skapa en mosaik!" Och hans medarbetare svarade "Hur kan vi hjälpa?" Och därmed föddes.

Att skapa mosaicen var ingen menial uppgift. De var tvungna att hitta den perfekta miljön, en jätte synlig vägg och tillräckligt med människor och bilder för att få allt att hända. Google fotografer från hela världen kom tillsammans för detta projekt och laddade upp över 5000 högupplösta bilder till Picasa, så att Bavers lag kunde enkelt skriva ut dem. Det tog mycket gummicement och många hjälpande händer, men resultaten är ganska groovy.

Fotokredit: Clay Bavor

Kolla in videon nedan för en time-lapse-video som visar att konstruktionsteamet sätter bilderna på väggen. Det är tillräckligt stort att de var tvungna att använda stegar!