Så här inaktiverar du iOS 7 Control Center när du använder Apps

iOS 7 har några välbehövliga tillägg till Apples mobila operativsystem. Till exempel lade folket bakom mjukvaran till en ficklampa som du kan komma åt via Control Center, som dyker upp när du sveper upp från undersidan av skärmen. Det här är praktiskt, eftersom du inte behöver öppna en app för åtkomst till kontrollcenter. Du kan göra det från vilken skärm som helst, när du använder iPhone, även från låsskärmen. Nu orsakar det ibland problem för användarna.

Vissa spel kan kräva att spelaren sveper runt skärmen, eller någon kan skumma genom Facebook eller Safari och försöka svepa upp, men oavsiktligt fånga längst ner på skärmen och dra upp Control Center. Inte så mycket, om du inte spelar ett spel. Om det är något som händer med dig för att bli irriterande, kan du lösa problemet. Så här inaktiverar du kontrollcenter när du använder Apps.

Inaktivera kontrollcenter när du använder appar

1) Först måste du gå in i inställningarna. Det andra alternativet visar alternativet Control Center. Välj den.

2) I alternativet Control Center har du två objekt. Den första är Access on Lock Screen. Personligen ser jag ingen anledning till varför du vill inaktivera det här, men om du inte vill ha Control Center-åtkomst från din låsskärm, stäng av det hela.

Men mer användbar är alternativet Åtkomst inom Apps. Om det är grönt, betyder det att det är på. Med andra ord fungerar Control Center inom appar som körs. Detta kan vara irriterande för vissa användare, speciellt de som spelar spel som kräver mycket swiping som oavsiktligt kan utlösa Control Center. Tryck bara på växelströmbrytaren för att stänga av den.

3) På skärmen nedan kommer inte Control Center att dyka upp när du använder en app. Nu kan du spela Fruit Ninja eller Temple Run utan att oroa dig för att Control Center snabbt poppar upp och förstör ditt flöde.