Ställ in ett skärmlås på Google Nexus 7 Tablet

Liksom alla mobila enheter vill du skapa en låsskärmskod eller ett lösenord för att förhindra obehörig åtkomst till din surfplatta. Med Google Nexus 7 kan du skapa ett vanligt lösenord eller en PIN-kod och några andra groovy sätt att låsa upp enheten.

Google Nexus 7 med Android 4.1 Jelly Bean Lock Screen

För att ställa in en säker låsskärm, svep från toppen av skärmen och tryck på ikonen Inställningar.

Bläddra ner under Personlig kran Säkerhet.

Nästa under Skärmens säkerhet knackar du på skärmslås.

Nu kan du välja vilken typ av skärmlås du vill använda. Du kan välja den traditionella PIN-koden eller lösenordet, men även några nya typer av säkerhetsfunktioner som mönster eller ansiktslåsning.

Välja en PIN-kod eller ett lösenord är effektivt och förmodligen det vanligaste sättet att hålla dina mobila enheter säkra.

En Pattern Unlock ligner på att använda funktionen för Windows 8-inloggning.

Om du vill ha ett mer unikt sätt att låsa din Nexus 7, använd Face Unlock. Den använder den främre kameran för att ta ett skott av dig, då kan du låsa upp det genom att bara titta på det. En intressant egenskap som den lägger till är inte upplåst tills du blinkar när du tittar på kameran. På så sätt kan någon inte bara hålla upp din bild för att komma in. Även om det här är en cool metod för att låsa upp din surfplatta, är den mindre säker än att använda ett starkt lösenord.