Go Wired eller Wireless - Logitech K800 Keyboard Review

Låt oss skära till jakten. Jag har använt Logitech K800 i ungefär tre veckor nu och är redo att berätta om det här är groovy eller floopy. Till att börja med är det ett unikt tangentbord som fungerar både via USB och trådlöst över 2, 4 GHz. När den är inkopplad laddas batteriet av USB-anslutningen när du använder den. Jag har inte sett det på ett tangentbord tidigare, och det var verkligen det som var försäljningsplatsen för mig. Men frågan är, håller den sig till hype?

Vad finns i boxen:

  • 6 ft. USB till mini-USB-kabel
  • 3 ft. Trådlös mottagareförlängare USB-kabel
  • Tangentbord
  • Unifying Wireless Receiver
  • Flerspråkig snabbinställningsmanual (Ingen drivrutinsdisk!)
  • 3 års begränsad garanti

Hur storleksanpassar det sig?

K800 är dimensionerad som ett standardtangentbord i längdriktningen, men lägger på lite extra bredd för att rymma en hård handleden. Den har fyra extra knappar längst upp till höger, tillsammans med en strömbrytare (som jag nästan aldrig använder) och en funktionstangent där menyknappen normalt skulle vara. Över F1-F12-raden läggs till funktioner som hemsida, e-post, zoom, etc. ... Meny-knappen är fortfarande tillgänglig via FN + Print Screen för dem som behöver eller använder den.

K800 är tunn ... väldigt tunn. Som du kan se på bilden ger det en nr. 2 penna en löpning för sina pengar. Vid 3, 25 kg är det relativt lätt, men det är fortfarande tungt jämfört med andra tangentbord som jag har använt.

Ergonomi

Den bakre delen av tangentbordet går upp och fronten har ett inbyggt viloläge för handleder, så det har också ergonomi ner. Jag har använt detta tangentbord under längre perioder utan att få ont i handleden. Och om den bakre lutningen inte räcker, finns det två sparkstativ som dyker upp för att höja upp det några millimeter.

Laddnings- och anslutningsporten ligger längst upp till höger om tangentbordet. Kabelspåret är en mini-USB-kontakt, och den andra änden kommer att plugga in på alla vanliga USB 2.0- eller USB 3.0-kortplatser som är öppna på din dator. Jag tyckte att Logitech använde mini-USB, eftersom kabeln också fungerar på nästan alla tabletter och smartphones som gör det till mitt skrivbord. Kabeln innehåller även en inbyggd kardborreband som hjälper till med kabelhantering.

Alla nycklar är bakgrundsbelysta. K800 har inbyggda sensorer som upptäcker handrörelse och beröring innan skrivning har börjat. Jag gillar den här funktionen, men oftare är inte bakljuset längre än det behöver vara. Det finns anpassningsinställningar för att ändra bakgrundsbelysningsutlösningsfördröjningen i Logitechs SetPoint-drivrutinsprogram, men även med det sänktes det hela som det känns som tangentbordet tycker om att stanna upplyst tills jag stiger upp från mitt skrivbord och går bort. Det finns också några andra funktioner som saknas helt från SetPoint. Det enda sättet att återaktivera några av de automatiska funktionerna är att återställa enheten eller återställa inställningarna till standardinställningarna.

Den goda nyheten är att bakgrundsljusets ljusstyrka justeras automatiskt baserat på belysningsnivån i rummet, eller den kan manuellt justeras på flyg via funktionstangenterna. Klaviaturen kan bli riktigt ljus, vilket ses under K800 är med maximal ljusstyrka i ett helt mörkt rum och mycket lätt att se.

Batteri-liv

Finns på toppen av tangentbordets baksida, innehåller batterifacket två AA 2000mAh-märkenbatterier från Kina. De fungerar bra nog, men för bättre prestanda kan du använda premium batterier, och de är enkla att byta ut.

Oavsett om du använder lagret eller egna batterier, gör Logitech SetPoint ett praktiskt jobb för att spåra batterinivåerna via en skärmdisplay. Med standardinställningarna för bakgrundsbelysning varar batteriet ungefär 10 dagar. Jag har stängt av bakgrundsbelysningen och förlängt den till två veckor. Jag försökte också baksidan med bakgrundsbelysningen vid full ljusstyrka vilket resulterade i en fullständig dränering efter 15 timmar. Det är självklart att om du vill köra tangentbordet med bakgrundsbelysning, är det bäst att hålla USB-kabeln ansluten.

Prestanda

Jag är inte en rekordinställningsskrivare, men sista gången jag kollade jag chime i runt 100 WPM. Under de senaste tre veckorna har jag ännu inte sett tangentbordet missa en stroke, och jag har använt det trådlöst mestadels. Jag testade även tangentbordet medan du spelade Super Meat Boy-spel. Några av nycklarna knysar lite om de pressas hårt, så jag är inte säker hur länge det här tangentbordet skulle kunna uthärda spänningen i tunga spel.

Det börjar ligga på den trådlösa anslutningen om du gör något som kräver att du trycker på flera tangenter samtidigt. Jag märkte också att det är en liten (25ms) försening när du skriver med den på trådlöst. Att fästa USB-kabeln verkade rätta upp prestandan.

Slutsats

Sammantaget är jag väldigt imponerad av Logitech K800. Mellan sina automatiskt upplysta nycklar, enkel laddning och dubbel trådlös eller trådlös anslutning är det enkelt det mest mångsidiga tangentbordet jag någonsin har använt. Nycklarna känner sig bekväma och exakta, även om jag oroa mig för hur länge de kommer att vara fysiska. Klaviaturen känns lite som vad du skulle hitta på en bärbar dator, och jag skulle överväga det ljud det gör medan du skriver ganska standard.

Logitechs SetPoint-programvara för det kan använda viss förbättring, men det tillåter fortfarande en måttlig anpassning av belysningen och funktionerna. Vid $ 79, 99 på Amazon är det inte det billigaste tangentbordet tillgängligt, men jag rekommenderar det till alla som vill ha ett bekvämt och effektivt trådlöst tangentbord.