Hur låser du upp din iPhone eller iPad med en enda knapptryckning - som tidigare versioner

Med den senaste versionen av IOS 10 gjorde Apple en signifikant förändring av hur Home Button fungerar för att låsa upp din enhet. Även om Apple hade sina skäl, till exempel, att ge dig fler alternativ medan telefonen är låst genom att sippra åt vänster (Starta Camera App) eller höger (åtkomstinformation från dina appar), för det mesta av oss, detta extra steg att trycka på knappen för att låsa upp telefonen gör oss galen.

Jag förstår mig inte, jag förstår det. Detta är innovation! Tja om den här Apple (eller kanske du redan gjorde det ...), har många av oss långsiktiga användare av Apple-enheter sannolikt stött på fel på hemknappen efter flera års användning. Nu faktor i det här nya kravet att kontinuerligt trycka på den för att låsa upp enheten. Låter som en katastrof för mig, åtminstone på iOS 6-enheter och tidigare.

Så, släpp inte mer tid och få rätt på vad du vill - Hur du inaktiverar extraklicket för att låsa upp en iPhone eller iPad på IOS 10.

Återställ IOS 9 Touch ID Standard Beteende på Apples enheter med hjälp av Rest Finger att öppna

När jag försökte hitta det märkte jag att Apple gjorde en ovanligt stark insats för att begrava det djupt i iOS-inställningarna. Tack och lov är alternativet där.

Steg 1 - Tryck på Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet> Hemknapp. Växla på Vila Finger för att öppna .

Din Apple-enhetens hemknapp kommer nu att fungera precis som i iOS 9 och tidigare. Farväl, "Tryck hem för att öppna."

I kombination med ny funktionalitet som Raise to Wake och den gamla metoden för att låsa upp din Apple-enhet är upplevelsen så mycket trevligare. Jag vet inte varför Apple inte gjorde detta som standard. Åh ja, Widgets. Om du använder en enhet som en iPhone 6 eller senare, som stöder Raise to Wake, får du det bästa av båda världarna. Du kan granska widgets om det behövs och enkelt låsa upp enheten. För ägarna av äldre iPhones kan detta vara en bra anledning att uppgradera till en av de senaste modellerna.

IOS 10 är annars en bra uppdatering med många förbättringar hela tiden. Om du inte har uppdaterat än, se till att du kolla in vår tidigare artikel för vad du kan göra för att förbereda. Om du vill ta reda på det nya i iOS 10, kolla in vår översikt över några av de nya funktionerna och funktionerna.

Berätta vad du tycker, gillar du det gamla eller nya sättet eller kör du fortfarande en äldre version av iOS?