Så snabbt som möjligt Ändra storlek på flera bilder med ImageMagick

Google Picasa ändrade nyligen sin tjänst för att inkludera gratis uppladdningar för foton som är mindre än 800 pixlar. På grund av detta har vi tittat på de olika alternativen för att få våra bilder nere i storlek. Resultatet? När det gäller att ändra storlek på partier av bilder, gör ingen det bättre eller snabbare än ImageMagick, men den enda fångsten är att det kan vara lite knepigt att använda. Så, vi har skrivit några anvisningar för fotoredigering i ImageMagick som borde göra det enkelt som att bråka ett grovt drag på dansgolvet.

Obs! Denna handledning omfattar omformning av bilder i Microsoft Windows, instruktionerna kan variera för många av de andra operativsystem som ImageMagick körs på. Du kan behöva vara inloggad som administratör för att installera ImageMagick korrekt.

För att göra det enkelt, innan vi börjar, måste du sätta alla bilder som du vill ändra storlek på i en mapp på din dator.

Steg 1 - Hämta

Besök ImageMagick-hämtningssidan * och ta tag i installationsprogrammet som matchar ditt operativsystem. Om du inte är säker på vilken du ska använda, ta bara den bästa ( Win32-dynamiken med 16 bitar per bildpunkt ).

Steg 2

Installationen är enkel, bara Klicka på Nästa några gånger.

Under installationen kan du ta bort alternativet skrivbordsikonen om du vill, och lägga till andra - bara se till att Lägg till programkatalog till din systemväg är fortfarande markerad! Detta gör det så att cmd-prompten i Windows känner igen ImageMagick-kommandon.

När installationen är klar är det dags att öppna cmd-prompten.

Steg 3

Klicka på Windows Start-menyn Orb och skriv sedan cmd i sökrutan och tryck på Enter .

Steg 4

Nu behöver vi byta vår katalog till den mapp som dina bilder finns i.

För att göra detta använd kommandot cd (Change Directory). Ett enkelt sätt att få rätt mappbana är att bara kopiera den ur adressfältet medan du tittar på mappen i explorer. Du kan sedan högerklicka i cmd-prompten för att klistra in den.

Allt du behöver göra är att skriva in cd folderpath. Till exempel är mappen full av foton som jag vill ändra storlek cd C: \ Users \ grooveDexter \ Pictures \ iPod .

Steg 5

Nu när vi är i rätt mapp behöver vi bara ange rätt ImageMagick-kommando.

För att ändra storlek, använd följande kommando:

 konvertera -resize 800x800 * .jpg 

Du kan anpassa några olika delar av det här kommandot för att möta dina behov.

  • 800 × 800 - Det här är din maximala bredd x höjd i pixlar. Ditt foto kommer att behålla dess bildförhållande men det ändras alltid till mindre än de siffror du anger.
  • * .jpg - Om du har bilder som finns i PNG, GIF eller något annat format måste du ändra detta för att matcha filens filtillägg.
  • konvertera - Konvertera kommandot är nödvändigt, och det kommer att skapa en kopia av dina bilder; snarare än att skriva över dem. Om du vill att dina bilder ska manipuleras direkt utan att skapa en kopia, byt konvertera till mogrify . Fler ImageMagick-kommandon finns här.

Gjort!

Om du använde konvertera kommandot har du ändrat storleken på dina bilder, medan om du använde mogrify har dina bilder ändrats direkt . Nu ska alla dina bilder ändras till mindre än 800 × 800 (eller vilken storlek du har angett) så att du kan ladda upp och dela dem med lätthet. Men vi vet att du troligen bara behövde det här för att ladda upp obegränsade bilder till Picasa. ;)