Steve Jobs Död: President Obama Kommentarer

Foto courtesy: whitehouse.gov

USA: s president Barack Obama utfärdar ett uttalande om döden av Apple grundare Steve Jobs. Apples chef dog 5 oktober 2011. Han var 56.

På uppdrag av Obama-familjen släppte Vita huset detta uttalande:

Michelle och jag är ledsna att lära av att Steve Jobs går. Steve var bland de största amerikanska innovatörerna - modig nog att tänka annorlunda, djärv nog att tro att han kunde förändra världen, och talangfull nog att göra det.

Genom att bygga en av planetens mest framgångsrika företag från hans garage, exemplifierade han den amerikanska uppfinningsandan. Genom att göra datorer personliga och sätta internet i våra fickor gjorde han informationsrevolutionen inte bara tillgänglig men intuitiv och rolig. Och genom att vända sina talanger till berättande, har han blivit glädje åt miljontals barn och vuxna. Steve var glad att säga att han bodde varje dag som om det var hans sista. Eftersom han gjorde det förvandlade han våra liv, omdefinierade hela industrier och uppnådde en av de sällsynta featsna i mänsklighetens historia: han förändrade hur vi alla ser världen.

Världen har förlorat en visionär. Och det kan inte finnas större hyllning till Steves framgång än det faktum att mycket av världen lärde sig att han passerade på en enhet som han uppfann. Michelle och jag skickar våra tankar och böner till Steves fru Laurene, hans familj och alla som älskade honom.

via White House Blog