Gör Dropbox Sync någon mapp på din dator med hjälp av symboliska länkar

Om det finns en sak som driver mig galet om Dropbox, är det faktum att det bara kommer att synkronisera / säkerhetskopiera mappar och filer som finns i parentboxen för Dropbox. GRRR. Förra veckan visade vi dig ett REALLY groovy trick med Dropbox med Microsoft Office för att säkerhetskopiera dina tillfälliga Office-dokument. En del av tricket involverar att skapa en Symlink som kommer att synkronisera filer och mappar med Dropbox, trots att de inte finns under parentesen Dropbox. Tricket är ganska groovy, så jag har bestämt att det förtjänar en själv!

Så här synkroniserar du en mapp med Dropbox med hjälp av Symlinks

När du gör den här typen av saker kan ett enda typsnitt döda dig. Med detta i åtanke, gillar jag att använda Notepad för att skriva alla mina kommandon. Sedan klistrar jag bara in dem i Windows CMD Prompt och begränsar problemen. Så med det sagt:

Steg 1

Öppna anteckningsblock

Steg 2

Öppna din Dropbox-mapp och Kopiera och klistra in platsen för Min Dropbox i din anteckningsblock. Denna åtgärd ger dig den fullständiga sökvägen som du sedan kan använda för att bygga ditt Symlink-kommando. För de flesta kommer mappbanan att vara " C: \ Users \ YourUserName \ Documents \ My Dropbox "

Steg 3

Bläddra till mappen som du vill synkronisera till Dropbox och Kopiera och klistra in sökvägen (i anteckningsblocket du har öppnat.)

För mitt exempel ska jag synkronisera skrivbordet på min användarprofil:

”C: \ Users \ MrGroove \ Desktop \”

Vid denna tidpunkt borde du ha klistrat in i anteckningsblock:

 • Min Dropbox- mappväg: C: \ Users \ YourUserName \ Documents \ My Dropbox
 • Stigen i mappen du vill ha Dropbox att synkronisera (dvs C: \ Users \ YourUserName \ Desktop)

Steg 4

Nu behöver vi bara göra några ändringar i anteckningsblocket så att vi enkelt kan kopiera och klistra in hela kommandot direkt till nästa steg. I cmd-prompten använder vi kommandot mklink / D. Och syntaxen för det här kommandot är som följer:

mklink / D "Ny mapp" "Original mapp"

Låt oss fortsätta och använda det här kommandot med banorna i vårt anteckningsblock:

Obs! Det är viktigt för mig att nämna några saker.

 1. Jag skapade manuellt undermappen Länkade i mappen "Min Dropbox" . Jag gjorde det så att jag senare kommer ihåg att alla undermappar under länkad mapp är symboliska länkar, inte riktiga mappar.
 2. I mitt exempel måste du inte skapa undermappsbordet under den länkade modermappen. Kommandot MKLINK gör det här för dig, och om mappen redan finns kommer MKLINK-kommandot att misslyckas.

Steg 5

Starta Windows Command Prompt "CMD" som administratör. Ja, du måste vara inloggad som administratör här.

Steg 6

Kopiera och klistra in kommandot från anteckningsblock till kommandotolken

Steg 7

För att säkerställa att länken skapades med framgång, kommer du nu att se ett meddelande precis nedanför där du bara klistrade på kommandot. Det ska säga symbolisk länk skapad för C: \ path1 ... <> C: \ path2 ...

Om du inte ser det här meddelandet, eller om det står " Kommandot syntax är felaktigt " så betyder det dig

 • Inskrivna på banorna felaktigt
 • Glömt att inkludera citattecken
 • Du skapade manuellt mapparna

Steg 8

Det sista steget är bara att kontrollera och se till att allt är korrekt inställt. I din Min Dropbox- mapp borde du nu ha den nya Symlink eller mappen du just skapat. I mitt exempel skapade jag symlink-namnet Desktop i moderkartan heter Linked .

Som du kan se från nedanstående skärmdump, var länken inte framgångsrik men den gröna kryssrutan på filerna bekräftar att Dropbox redan har säkerhetskopierat filerna.

Nu när vi är säkra på att den lokala installationen är rätt, låt oss kolla Dropbox-webbplatsen för att se till att synkroniseringen fungerar korrekt.

Dropbox ska visa den nya symlinken som en mapp i sitt online-gränssnitt. Om du öppnar mappen bör innehållet i det säkerhetskopieras till Dropbox och fortsätta som en realtidssynkronisering, eftersom allting i My Dropbox-mappen gör det.

I mitt fall synkroniserar min skrivbordsmapp i c: \ User \ MrGroove \ Desktop tillsammans med alla dess undermappar och filer synkronisera med mitt Dropbox-konto och replikeras till alla mina andra PC- och MAC-datorer. Även om detta bara var ett exempel på vad som är möjligt med Symlinks, visar det också kraft och lätthet att skapa en Symlink. För en MYCKET groovy trick med hjälp av Symlinks och Dropbox, ta en titt på den här artikeln där jag använder Dropbox till SYNC Temp Files from office!

Vanliga Frågor?

 1. Vad händer om du tar bort den Symlink-mapp du skapade? Är några filer raderade?
  1. Nej. Mappen är inget mer än en genväg eller länk till REAL mappen och filerna. När borttagen Dropbox tar bort filerna från ditt konto. De ursprungliga filerna finns emellertid fortfarande vid sin ursprungliga källa (IE: c: \ users \ mrgroove \ desktop.)
 2. Behöver jag återskapa Symlink när jag startar om?
  1. Nej. När en gång skapats kommer Symlink att existera tills du raderar den.
 3. När jag skapar Symlink på dator 1, behöver jag återskapa den på min 2: a dator där jag har Dropbox installerad?
  1. Nej! På någon annan dator som du har Dropbox installerat, skapar Dropbox automatiskt mappar och filer under mappen "My Dropbox" Parent - precis som det gör när du synkroniserar någon annan mapp eller fil till andra datorer för närvarande.

Med mer komplexa How-Tutorials som den här förväntar jag mig många frågor. Så om du är förvirrad eller behöver mer hjälp, var god att skicka mig en anteckning här i kommentarerna. Eller du kan lägga upp din fråga i forumet för att få hjälp snabbare från mig själv och andra groovyReaders!