Serif Labs har svaret på Photoshop och Illustrator för Mac-användare

Tja, det finns äntligen ett livsdugligt alternativ till Photoshop och Illustrator för dem som inte vill ta ut de stora pengarna eller betala för en dum abonnemang.

För länge sedan, länge innan jag var bloggare eller en IT-kille, var jag grafisk formgivare. Det var vad jag gick till skolan för. Jag tyckte om det, men det var ganska svårt att hitta ett jobb utan att flytta långt ifrån min lilla hemstad. Det skulle ha varit bra, men jag hade inte precis pengarna eller erfarenheten att få ett jobb att leva. Det är okej, för jag hittade något jag verkligen gillar att göra.

Ändå saknar jag ibland grafisk design. Så ofta lägger jag samman en enkel design, eller spelar med några bilder. Jag gör det inte längre för att leva. Det är bara något jag tycker om, eller använd för grafik efter behov.

Affinity Designer för Mac

Detta är Serifs svar på Adobe Illustrator. Det gör det möjligt för användare att skapa vektorgrafik så mycket som de gör i Adobes programvara. Efter att ha spelat runt med en gratis provversion (tillgänglig här) fann jag att det är tillräckligt för Illustrator för att ge de flesta av oss ett billigare alternativ. Medan Designers verktygssats är egen, gör det tillräckligt för att hålla sig bekant för dem som bara har erfarenhet av Illustrator eller Freehand (och jag är ledsen för alla som någonsin varit tvungna att använda Freehand).

Någon där ute, någonstans, kan hävda att detta inte erbjuder de alternativ och verktyg som de behöver för att ersätta Illustrator. De kan vara rätt, men jag är villig att visa mitt stöd till en mjukvara som gör sig mer överkomlig och växer fortfarande. Illustrator och Photoshop var inte någonstans nära denna stora när de lanserade.

Vid $ 50 på Mac App Store är det definitivt värt priset för antagning för dem som behöver göra grafikarbete, men vill undvika Creative Cloud.

Affinity Photo, om namnet inte ger bort det, är en stand-in för Photoshop. Det är ännu inte tillgängligt för köp, men beta är en gratis nedladdning, och det är ganska solid i min erfarenhet. Programvaran gör det enkelt att göra objektval, justera färger och ganska mycket annat som en användare skulle vilja göra med ett foto.

En av de saker jag verkligen gillar om Affinity Photo är att det är en bildredaktör, och utvecklarna vet det. Jag hoppas att de alltid kommer ihåg det. Folk på Adobe glömde det ett tag tillbaka och försökte lägga till funktioner som 3D-målning. Jag antar att det är okej, men de människor jag har pratat med att använda specialiserade program som Maxon eller Zbrush för sina 3D-modeller.

De som vill försöka Affinity Photo kan anmäla sig här.

Om du är en grafisk designer och behöver något som bättre passar din budget, är de båda mycket värda att kolla in.