Så här tar du bort ditt Google-konto permanent

Det finns tider i ditt onlineliv när drastiska åtgärder måste vidtas på grund av olika anledningar. Att permanent ta bort ditt Google-konto är en av dem. Jag ska visa dig hur man gör det men kom ihåg att raderingen kommer att vara permanent. Men oroa dig inte, du laddar ner dina viktiga dokument först.

Logga in först på ditt Google-konto. Klicka på nedrullningen bredvid din bildikon och välj Kontoinställningar.

Säkerhetskopiera dina Google-data

Innan du börjar radera processen, ladda ner och spara dina data innan du gör någonting du går längre. Det kan göras genom att följa vår guide på Google Takeout.

Eller genom att välja Data Liberation på vänster sida av skärmen som kommer upp. Det är bra att ha en säkerhetskopia av alla dina viktiga dokument och andra data som du har lagrat på Googles servrar, bara om du behöver något du har lagrat där under åren.

Ta bort ditt Google-konto permanent

Det är dags att komma till affärer och ta bort ditt Google-konto. Du kommer märka att att bli av med ett Google-konto är lättare än att faktiskt få en.

Gå tillbaka till Kontoinställningar och klicka sedan på Kontoöversikt på menyn till vänster.

Under Tjänster klickar du på Stäng hela kontot och raderar alla tjänster och information som är associerad med den. Om du klickar på länken ovanför är bara din Google+ profil och tillhörande funktioner raderade.

Google kommer att be dig att bekräfta din förståelse för de tjänster du förlorar tillgång till. Det kommer att be om ditt lösenord, en slutlig bekräftelse och du måste fortfarande betala eventuella avgifter som du kanske råkar ha.

Kontrollera alla rutor om du inte vill ha något kvar. OK, senast chans att ompröva. Nej? Vill du fortfarande ta bort det? Klicka sedan på Ta bort Google-konto.

Det är borta. Du får se följande Konto-borttagna bekräftelseskärm.

Det är allt! Ditt Google-konto är permanent borta. Du kan fortfarande använda Googles sökning, om det är din valfria motor.

Det finns flera anledningar att du kanske vill blåsa bort ditt Google-konto. Kanske har du några dupes du skapade tidigare. Eller kanske du inte är nöjd med den nya Googles sekretesspolicy som trädde i kraft den 1 mars i år? Oavsett anledningen, var försiktig, för en gång den är borta. Det är borta.