Tips och tricks för att få mer från Amazon Echo's Alexa

När Amazon först tillkännagav sin Echo smartspeaker med Alexa var många inte säker på vad det handlade om. Efter ett par år på marknaden har det blivit ganska populärt efter tillägg av nya förmågor och nya formfaktorer, inklusive Echo Dot och Tap. Här är en titt på några coola saker du kan ställa upp för att få mer från Alexa på din Amazon Echo-enhet.

Konfigurera Alexa Flash Briefing

En av de mer utrustade funktionerna i det första generationsekotet var Alexa Flash Briefing. På den tiden presenterades de senaste nyheterna från NPR och din lokala väderprognos. Under de senaste två åren har det fått massor av nya källor för alla slags ämnen. För mer om att få din nyhetsfix läs vår artikel om hur du konfigurerar och anpassar Alexa Flash Briefings.

Gör Alexa läsa böcker till dig

Du vet redan att Alexa kan läsa Audiobooks från Audible (ett Amazon-företag). Men en annan intressant sak du kanske inte är medveten om är att den kan läsa Kindle eBooks högt också. Du har förmodligen redan några e-böcker i ditt bibliotek som Alexa kan läsa redan. Men när du handlar för e-böcker, se upp för böcker som är Whispersync för Voice-ready- aktiverade samt Narration Ready- etiketter.

När du har några Kindle eBooks i din samling, öppna Alexa appen på din mobila enhet. Gå sedan till Inställningar> Musik och böcker> Böcker Alexa kan läsa . För att läsa detaljerad information: Hur hittar du Kindle eBooks Alexa kan läsa till dig.

Gör Echo smartare ur lådan

Alexa blir smartare över tiden när du använder den (precis som andra digitala assistenter är utformade att göra). Det finns dock några saker du kan göra omedelbart för att få Alexa smartare ut ur rutan. Vissa saker att konfigurera är röstträning, ger feedback och lägger till färdigheter. För mer, kolla in vår artikel: Hur man gör Amazon Echo smartare.

Integrera din Google- eller Outlook.com-kalender

Alexa har lyckats hantera din Google Kalender redan i flera år. Efter att ha länkat det med Alexa kan du använda röstkommandon för att lägga till händelser i din kalender samt ta reda på vad som händer. För mer information läs: Så här ansluter du din Google Kalender med Alexa.

Och om du huvudsakligen arbetar i Microsofts ekosystem för tjänster, så kommer du att vara glad att Amazon nyligen har lagt till möjligheten att ansluta din Outlook.com-kalender också. Precis som med Google Kalender kan du använda liknande röstkommandon för att lägga till händelser och ta reda på vad som händer. För mer om att länka kalendrar, läs: Så här ansluter du din Outlook.com-kalender med Alexa.

Lägg till färdigheter till Alexa

När vi först tog en titt på hur man lägger till färdigheter i ditt eko var det bara en handfull av dem tillgängliga. Men bara förra månaden roste företaget, det finns nu över 10 000 tillgängliga. Eftersom detta fortfarande är en ny och kommande teknik, finns det bara en handfull färdigheter som verkligen är användbara. Det finns gott om att du ska leka med. Vad är några av dina favorit Alexa-färdigheter? Lämna en kommentar nedan och meddela oss.

Lyssna på musik på Amazon Echo

Standardmusiktjänsten är Amazon Music men du kan ställa in den på något annat. Du kan välja ett annat standardmusikbibliotek eller radiostationer som Pandora eller iHeartRadio.

Säkra dina Amazon-inköp

En av fördelarna är möjligheten att köpa produkter från Amazon med din röst. Medan det är praktiskt och bekvämt kan det också innebära att potentialen för oönskade saker beställs och kostar dig mycket pengar. Ett populärt exempel på detta var historien om en 6-årig vem som beställde ett 170 dollar dockor och fyra kilo sockerkakor. För att avbryta något som händer med dig, stäng av Voice Purchasing och ange ett lösenord för inköp. Läs vår artikel om hur du förhindrar att Alexa gör oavsiktliga inköp.

Hantera Alexas Voice och Wake Word

Du kan anpassa och personifiera Alexa och ditt eko. Om du inte är ett fan av standardsignalen på Alexas röst och du är i USA kan du ge den en brittisk accent eller prata på tyska.

Du kan också ändra våtordet för enheten. Det är "Alexa" som standard, men beroende på var ditt echo är placerat kan det hända att det kommer att gå väldigt mycket medan du tittar på TV eller spelar podcaster (speciellt techshows). Vid tidpunkten för det här skrivandet kan du ändra det till Echo, Amazon eller Computer (perfekt för fans av Star Trek).

Ha kul med Alexa påskägg

Medan Alexa kan göra massor av saker att spela musik, styra ditt smarta hem och beställa blommor, finns det också roliga påskägg som du kan komma åt. Du kan ha kul att prata med Alexa om Star Trek, populära filmer, andra tekniska företag och mer. Observera att dessa fungerar med Echo och Fire TV.

Oavsett om du har ett Amazon Echo eller andra enheter som kommer med Alexa, lämna en kommentar nedan och berätta om dina favoritfunktioner.