Så här aktiverar du fem Facebook-administratortyper

De flesta företag, artister och webbplatser har sin egen Facebook-sida. Nu har Facebook gjort någonting det borde ha gjort för ett tag sedan - erbjuder olika typer av administratörer. Varje Admin-konto har olika rättigheter på sidan. Så här använder du de nya administratortyperna.

Facebook har gett användarna ett bord där detaljerna precis vad varje admin kan och inte kan göra.

Varje konto typ rättigheter är ganska enkelt. Istället för att varje admin kan göra vad som helst på Facebook-sidan, finns det fem nivåer med olika rättigheter.
Chefen har flest rättigheter. Adminkontot med minst antal rättigheter är Insights Analyst. Sedan tre andra kontotyper med rättigheter däremellan.

Så här fördelar du dessa roller (förutsatt att du är chef för en Facebook-sida). Du måste veta att alla administratörer är Managers som standard, så jag antar att den första som gör det här kommer att vara chefen (bara skojar! Jag hoppas ...)

För att hantera dessa rättigheter, gå till din sida i tidslinjevisning och klicka på Redigera sida högst upp.

Nu, på sidan som kommer upp, välj Admin Roller på den vänstra menyn och tilldela vilka rättigheter du vill ha varje administratör.

Klicka sedan på spara (du måste skriva in ditt Facebook-lösenord innan inställningarna är färdiga).

Det är allt! Jag tycker att det här är en användbar funktion. Det gör sakerna mycket enklare för alla som använder Facebook-sidor.

Och eftersom vi pratar Facebook är det rykt om att företaget planerar att köpa Opera Software.