Hur man kopplar ett Bluetooth-tangentbord med den nya Apple TV

När du väl har ställt in den nya Apple TV-enheten (4: e generationen) med appar, hittar du många kräver att du loggar in för att använda dem. Med Siri Remote, det är en smärta. Lyckligtvis gjorde Apple slutligen Remote App att arbeta med Apple TV. Nu kan du använda det vanliga iOS-tangentbordet för att skriva. Förutom att det inte skriver. Med några knep kan du använda ett riktigt tangentbord.

Först, koppla din fjärrapp med Apple TV

Du behöver den senaste versionen av iOS och tvOS för att starta parningen. Öppna fjärrprogrammet och lägg till en enhet.

Då går du till din Apple TV och går till Inställningar> Remotes and Devices. Där lägger du in din kopplingskod, med Siri Remote för inmatning en sista gång.

När du behöver välja text på din Apple TV kan du använda din iPhones tangentbord. Varje familjemedlem kan koppla iOS-enheter till Apple TV. Men vad händer om du inte vill använda din iPhones lilla tangentbord?

Nästa, koppla ett Bluetooth-tangentbord med din iOS-enhet

Om du har gjort det här steget innan är du gyllene. Apple har en kort handledning om att para ett tangentbord med din iPhone. Mest tangentbordsarbete. Jag gillar mitt Matias Folding Keyboard. Det klappar upp ur vägen, och batterierna är lätta att byta. Jag kan använda ett gammalt iPad-tangentbordshölje och kanske även den gamla iPad som fungerar den här magiken.

Det är allt!

När du kommer till ett textfält, sätt på ditt Bluetooth-tangentbord och hoppa över att välja ett brev åt gången på din Apple TV med Siri Remote. Här är textinmatningen för namn och lösenord på Netflix.

Du måste ha fjärrprogrammet öppet på din iOS-enhet för att fungera med denna magi. Det är lite av en smärta, men inte världens ände. Om det blir ett problem kan jag utarbeta en gammal iPhone för att fungera som en gateway för tangentbordet. IOS-enheten måste vara i Bluetooth-området, men inte nära Apple TV. Trollet talar trots allt med iPhone eller iPad. Det är bra för större hem.

Bonus: Använd din Macs tangentbord för Apple TV-textinmatning

Jag hatar att skriva på iPhone eller iPads tangentbord. Det är därför jag har 1Keyboard. Det tar tangentbordet på min Mac och låter mig använda det på en iOS-enhet.

Tangentbordet parar inte med iOS. Macen parar och överför mina tangentbordingångar till iOS. Det betyder att jag kan använda tangentbordet på min Macbook Pro för att skriva på min iPhone. Den här appen är till nytta med min lösenordshanterare. Jag kan leta upp ett lösenord på min Mac och klistra in det på iOS. Med Remote App kan jag hantera min Apple TV från min MacBook. Jag har ännu inte hittat en Windows eller Chromebook som motsvarar det här programmet, så om du har några förslag, lämna dem i kommentarerna.

Eftersom Apple fortsätter att lägga till fler funktioner på den nya Apple TV, så kommer det här tipset att bli föråldrat. Innan dess, njut av att använda ett fullstort tangentbord på din Apple TV med lite hjälp från iOS.

Om du äger den andra eller tredje generationen Apple TV kan du också ansluta ett Bluetooth-tangentbord till det.