Microsoft lanserar Windows 10 S, Surface Laptop och nya utbildningsverktyg

Det nya året har hittills varit lugnt, Microsoft och Apple lanserade nya enheter och uppdateringar hösten 2016 (Surface Studio), men många användare förväntade sig uppdateringar av kärnprodukter som Surface Pro, Surface Book och iMac under våren. Medan Apple ännu inte visar några nya hårdvaruprodukter släppte Microsoft en ny enhet och tjänster för att ta itu med en av dess archrivals, Google.

Utbildning är namnet på spelet och ett viktigt för den Redmond-baserade mjukvarujätten. Google har med sina Chromebooks och Android-tabletter gjort betydande inflytanden i utbildning, en kärnmarknad för både Microsoft och Apple. Medan Apple tycks ge upp på det segmentet hoppas Microsoft att hålla fast vid den tankesättning som den har lämnat och med goda skäl.

Höjdpunkter:

  • Windows 10 S, tidigare läckt som "Windows 10 Cloud" är officiellt. Kan det vara en Chromebook-mördare?
  • New Surface bärbara datorer med förlängd batterilivslängd, Windows 10 S och en prislista på $ 999 (Förbeställning nu)
  • Nya utbildningsverktyg för administratörer (USB-distribution, granulär hantering och mer) och studenter (lär dig att programmera från Minecraft).

Microsoft presenterar ny programvara, tjänster och hårdvara för studenter och utbildare

Att erbjuda lika möjligheter genom att demokratisera tekniken för studenter och lärare var ett viktigt tema för dagens evenemang. Microsofts vd Satya Nadella öppnade evenemanget med en personlig historia som kroniserade hans farfar begränsade möjligheter, som han brukade ta ut sin familj ur fattigdom genom hårt arbete och talang.

Den första i Microsofts Utbildningsverktyg är en app som hjälper eleverna att lära sig eller förbättra sina läsförmåga. Microsofts Terry Myerson visade hur befintliga funktioner i Windows 10 Creators Update kan hjälpa eleverna att förbättra sitt lärande. Microsoft Edge-funktionen, sidofiler kan hjälpa till att organisera webbplatser som används för forskning och referens.

Videospel har också blivit en del av lärarupplevelsen också. Som ett mjukvaruföretag kommer en ny kodbyggare att bli tillgänglig i Minecraft Education för att skriva kod som körs i spelet. Samarbetet var också en stor del av evenemanget; Microsofts nya lag sociala nätverk kommer att hålla studenterna uppdaterade och upprätthålla en anslutning till klassrummet, när som helst och var som helst; så, inga fler ursäkter för saknade lektioner.

Windows 10 S - The New Cloud Edition

Windows 10 S är utformad för enkelhet och strömlinjeformat för säkerhet med nya upplevelser som är inriktade på utbildare. Under utvecklingsprogrammet för Windows 10 Creators Update fanns det tidiga läckor av en outpublicerad utgåva som dök upp Windows 10 Cloud. Entusiaster upptäckte Windows 10 S saknade avsiktligt stöd för klassiska stationära appar I stället riktades användarna för att ladda ner universella appar från Windows Store. I Windows 10 Creators Update kan användarna begränsa appinstallationen till Windows Store, men den nya S- utgåvan gör det obligatoriskt.

Microsofts mål att begränsa den här utgåvan till universella appar: det kommer att förbättra prestanda, säkerhet och hantering av systemet. Detta är särskilt viktigt i utbildningsmiljöer där eleverna är berömda för att kringgå begränsningar för att installera spel och oönskade program som inte är godkända av institutionen.

Microsofts utbildningsplattform innehåller nya verktyg för att hjälpa skolorna att hantera sin flotta enheter. En ny app som heter Sätta upp skoldatorer hjälper administratörer att konfigurera enheter för utrullning. Med bara en USB-enhet kan administratörer ansluta till en befintlig Windows 10-enhet och ha den konfigurerad inom 30 sekunder. Administratörer kan använda installationsskolan för att hjälpa till att konfigurera wifi-nätverk och anpassa enheter. Microsoft tillhandahåller också en variant av sin orkestrationstjänst, kallad Intune for Education för att centralt hantera enheter ännu mer granulärt, till exempel inaktivera en enhetskamera.

Office Mobile De-emphasized

För några år sedan var en storhet enhetoptimerade versioner av appar. Många utvecklare skapade mobila versioner av deras populära appar. Windows 8 och Windows 10 lider till viss del fortfarande av bristen på fullt optimerade appar för sin universella plattform. Microsoft introducerade touchversioner av Word, Excel och PowerPoint med Windows 10. Dessa versioner saknade bandet som fanns i skrivbordsversionerna, men det ser ut som om Microsoft understryker dessa versioner och lägger mer fokus på sina stationära appar, som fortfarande är populära.

Nya sätt och metoder för lärande

Microsoft arbetar också med partners för att integrera blandade verklighetslösningar i klassrumsplaner. Blandad verklighet är en stor del av företagets utbildningsplattform. En ny förstorad verklighetsklockare kommer att komma i nästa version av Windows 10, för närvarande kodenavnet Redstone 3. Ett Acer MR Windows 10-headset var demoed som visar hur lärare kan engagera eleverna ännu mer. En funktion som kallas Magic Window låter användarna se 3D-objekt i en miljö. PowerPoint kommer att få 3D-stöd i höst; Användare kommer att kunna lägga till 3D-modeller i presentationer precis som en bild.

Nya partnerenheter som börjar vid $ 189 startar med Windows 10 S, inklusive 1 års Minecraft och Office 365 Education. Microsoft Intune Education kommer också att vara allmänt tillgänglig från och med sommaren. Skolor med befintliga datorer som kör Windows 10 Pro kommer att kunna uppgradera sina enheter till Windows 10 S gratis.

Den bärbara datorn har kommit

Microsoft räddade det bästa senast idag. Panos Panay, maskinchef, visade en ny familjemedlem kallad Surface laptop. Bilder på enheten läckte igår kväll. Surface laptop är inte bara någon generisk L-formningsenhet. Ytan bärbar dator finns i flera färger: grafit guld, vinröd, koboltblå och platina och det är mycket lätt, kommer in på 2, 7 pund. Från och med idag är de nu tillgängliga för förbeställning.

Med en avsmalnande design ingår standardfunktionerna USB A (ingen USB-C, tyvärr), minisplaysport, ljudkontakt och SD-kort, läsare. Ytan laptop har en 13, 5-tums pixel sense display. Den levereras med Windows 10 S och innehåller stöd för hjältefunktioner som Windows Hello, Touch Support och inking. Det finns också stöd för nya kringutrustning som ytskivan. Ytan laptop kan förlänga batteriets livslängd genom att stoppa strömförbrukningen när locket är stängt. Användare kan förvänta upp till 14, 5 timmars batterilivslängd. Ytbordsbiblioteket börjar vid 999 kr och levereras med en Intel Core i5, 1 TB lagringsenhet och kommer att finnas tillgänglig den 15 juni. En Core i7-modell är tillgänglig, men endast i platina.

Slutsats

Jag har läst kommentarer från studenter som uttrycker sina tankar om Chromebooks och i allmänhet är det inte bra. De flesta beskriver dem som det värsta och de kunde inte vänta med att examinera för att köpa en MacBook Pro. Microsoft måste vara försiktig med att inte utveckla sådant förakt med sina nya produkter. Förhoppningen är verkligen att graduate dessa användare från Windows 10 S-användare till en fullständig Surface Book eller liknande enheter i framtiden. Så, påverkan av dessa produkter kan forma en ung användares sinne om plattformen om 5 år.

Ledningen är bara en aspekt av att möta utbildarnas behov. Microsoft inser dagens studenter är vana vid omedelbara tillfredsställelseupplevelser (jag gjorde den termen upp). Vad det betyder är det här: det måste startas snabbt. har en längre batterilivslängd och inte göra dig orolig för kumulativa uppdateringar eller ständiga omstart. Det här är egenskaper hos Chromebooks idag, men Microsoft hoppas att den nya Surface-bärbara datorn kommer att leverera samma erfarenhet, men med en rikare uppsättning verktyg. Windows 10 har fördelen av att vara en offline-plattform 2017. Du behöver inte vara ansluten till Internet för att kunna använda appar, lyssna på musik, visa dina foton eller oroa dig för bandbreddsbegränsningar. Microsoft använder också sin ubiquity med appar som Office 365, OneNote, Paint 3D och Minecraft för att leverera det bästa av båda världens fördelar.

Det är svårt att berätta hur framgångsrika dessa kommer att vara. Ord på iOS och Android har blivit kraftfulla lösningar och det återstår att se om eleverna bryr sig om det här eller inte. Jag arbetade i utbildning i några år och observerade studentens teknikanslutning: Facebook, Facebook Spel och YouTube. Visst, de vet att de behöver förbereda dokument i Microsoft Word och de vet definitivt att dessa är de facto-standarderna. Men nyckeln här är den mobila leken. Det är troligt att en student som slutar använda en Microsoft laptop har en Android eller iPhone i fickan, som tyvärr fortfarande är ett område som Microsoft ännu inte har blivit triumferande.

Relaterad:

Surface Studio - Microsoft Reinvents Datorn vid Windows 10 Event Today