Fem gratis appar till Benchmark Android-enheter

Det bästa sättet att testa prestanda för din Android-telefon eller surfplatta är att köra ett riktmärkeprov på det. Här är fem riktmärken för Android som hjälper dig att avgöra var prestanda saknas.

Varför ska jag benchmarka min Android-telefon?

Det snabbaste sättet att bedöma telefonens prestanda är att testa hårdvaran. Men vissa telefoner verkar inte vara lika lyhörda som dess specifikationer föreslår på papper. Har du någonsin undrat varför din Android-telefon är långsammare än din vän, trots att båda har liknande specifikationer? Detta kan orsakas av olika orsaker, men innan du kan ta reda på vad som saktar ner din telefon måste du räkna ut var det kommer upp kort. Att genomföra ett benchmarking test ger dig objektiva resultat baserat på faktum och inte åsikt.

Precis som det finns verktyg för benchmarking av datorer finns det verktyg för att jämföra Android-enheter också. Dessa verktyg testar en rad olika hårdvaruprestationsområden som batterilivslängd, processorhastighet, grafikprestanda och mer. Om du äger en Android-telefon kan du hitta dessa gratis benchmarking-appar.

Quadrant Standard Edition

Storleksanpassad på nästan 1, 5 MB, denna app benchmarkar din telefonens processorhastighet och grafik. Appen är gratis och kräver Android version 1.5 eller senare. Ansökan har också en betald version som är gratis med några extrafunktioner. Men om du frågar mig kan standardversionen göra jobbet för majoriteten av användarna. Hämta det härifrån.

AnTuTu Benchmark

Denna applikation skannar din telefon noggrant för att benchmark processorns prestanda, grafik, data läs / skrivhastigheter från minneskort och mer. Appen är storlek på nästan 3 MB och körs på Android 1.6 eller senare. Hämta appen härifrån.

BrowserMark

BrowserMark är en användbar webbapplikation som är användbar för batterityp. Du kan använda den genom att besöka den här länken genom din telefon och trycka på Kör Benchmark-knappen.

Linpack

Den här applikationen är bäst för att testa din Android-telefonens hastighet och ROM. Appen är storlek på 300 KB och kräver att telefonen ska köra Android 1.6 eller senare. Du kan hämta appen härifrån.

CF-Bench

Storat på bara 96 ​​KB utför den här appen en grundlig prestationssökning av telefonens processor. Det kräver Android version 2.1 eller senare och du kan ladda ner den här.

Alla dessa appar är användbara benchmarkingverktyg. Eftersom de är alla gratis, och var och en testa olika prestationsområden bör du prova dem alla eller ett par för en omfattande utvärdering av vad du försöker bestämma. Men om du var tvungen att välja en, föreslår jag CF-Bench eftersom det ger det mest kompletta resultatet av telefonens prestanda.