Första Nokia Windows Phone 7-enheterna kommer inte att förändras av spel

... åtminstone det är vad vi kan leda till att tro om vi lyssnar på vad Eldar Murtazin, chefredaktör för Mobile Review hade att säga till Engadget, citerar viss infor-mation. Han sa också att han har sett några av de första enheterna som kommer ut från Nokia-Microsoft-partnerskapets första hand.

De två första modellerna heter W7 och W8, med W7 som kommer först till marknaden. Murtazin säger att han hade möjlighet att ha en hands-on med W7, eftersom han inte såg några viktiga modifieringar jämfört med andra Windows Phone 7-modeller.

W7 skulle baseras på X7-hårdvaran, medan W8 kommer att använda N8 som bas.

Nu vet jag verkligen inte om det här är alla trovärdiga, men om det är så kommer Nokia inte att hjälpa sitt fall för mycket på smarttelefonmarknaden utan att lägga något nytt på bordet. Och det kommer inte heller att hjälpa Microsoft för mycket.

Smartphone-användare förmodar förmodligen att Nokia ska ta med Windows-telefoner som innehåller något annat när det gäller användarupplevelse, inte bara bra maskinvara som kör exakt samma sak. Kanske skulle några nya och intressanta tjänster hjälpa till.

Men kanske saker kommer att förändras 2012 när (samma källa säger), Nokia planerar ett dussin nya Windows Phone 7-modeller. Eller kanske inte…