Tips för Windows 10: Skapa skrivbordsgenvägar för Universal Apps

Windows 10 ger enkla sätt att stifta universella appar och andra objekt till den nya startmenyn eller aktivitetsfältet. Men om du vill skapa skrivbordslägen för dessa appar är det inte så uppenbart hur du gör det. Här är en titt på ett par sätt att skapa dem.

Skapa Windows 10 Universal App Desktop Genvägar

Metod 1: Dra och släpp från Start

Först ska vi ta en titt på det enklaste sättet. Gå till Start> Alla appar och leta reda på appen du vill skapa en skrivbordsgenväg. Dra bara och släpp det från Start-menyn till skrivbordet.

Metod 2: Använd File Explorer

Ett annat sätt att göra det är via File Explorer. För att göra det, klicka på tangentbordets genväg Windows Key + R för att hämta dialogrutan Kör och skriv: shell: AppsFolder och tryck på Enter eller klicka på OK.

Här hittar du alla appar installerade på ditt system. Högerklicka på den app du vill ha och dra den till skrivbordet. När du släpper, välj Skapa genvägar här från den snabbmeny som dyker upp.

Du kan också högerklicka på en app och sedan välja Skapa genväg från snabbmenyn.

Ett meddelande kommer dock att hända och säger att du inte kan skapa en genväg på den här platsen och be om att flytta den till skrivbordet. Klicka på Ja.

Hur som helst gör du det med hjälp av File Explorer-metoden, det lägger till appnamnet med s hortcut som läggs till det. Om du vill städa upp det kan du säkert. Jag brukar ta bort bindestreck och ordgenväg .

När du har skapat genvägar kan du naturligtvis flytta dem till valfri mapp du vill ha. På mina Windows 10-system använder jag ett program från Stardock som heter Fences. Det är ett enkelt sätt att organisera stationära objekt i olika grupper på skrivbordet. I exemplet nedan skapade jag ett staket för universella appar och lade till olika genvägar.