Facebook Graph Search Skärmdump Tour

Lite mer än en vecka sedan tillkännagav Facebook Graph Search, en ny metod för att navigera de anslutningar som gjorts mellan Facebook-användare och för att hitta nya anslutningar. Jag hade turen att komma in i programmet efter att jag anmält mig till beta, och här har jag sett med det hittills.

Facebook Graph Search Beta

När du får det får du en anmälan högst upp på din Facebook-sida och du kan slå på den och se en snabb turné.

Efter turnén är det första du märker att toppfältet på Facebook-sidorna är större och ser något ut så här.

När du klickar på det här området (en markerad sökfält inte skulle ha skadat) visas en lista under den. Det låter dig söka efter en massa kategorier, som dina vänner, kompisar, restauranger i närheten, spel dina vänner spelar och musik eller foton som de har velat ha.

Här är det där roligt börjar. Om du bestämmer dig för att bara gå med flödet, kan du bläddra igenom dessa kategorier och klicka på Tab-tangenten när du hittar något intressant. Beroende på din lista med vänner får du olika förslag att gå vidare. Jag försökte "Musik mina vänner som" och fick en annan lista med möjliga anslutningar, som Musik mina vänner som gillar Bandsintown lyssna på.

Jag har också lärt mig aldrig att se vilken musik mina vänner gillar, eller slutar jag inte vara vänner med några av dem längre. Men jag suger ut ...

När du väl fått resultatsidan kommer du märka att det ger möjlighet att förfina sökresultaten. De är till höger. En intressant sak är att om du trycker på Tab för mycket, kan du sluta med några riktigt konstiga resultat som: "Musik, mina vänner, mina vänner arbetar med vem som lyssnar på ..."

Du kan också söka efter anslutningar, som vänner som gick till skolan eller vänner som gillar vissa sporter, filmer etc. Du kan också använda den för att söka efter vad du vill ha på webben, som det också fungerar för. Dessa resultat drivs av Bing.

Microsofts Bing-sökning är redan integrerad i Facebook: s webbsökning, och har funnits länge. Faktum är att Bing använder Facebook-data för sin egen sociala sökning. Men partnerskapet bör skapa en bättre enhetlig erfarenhet.

Kom ihåg att det här är betaversionen av den nya grafsökningsfunktionen, och efterhand går tjänsten mer användbar. Samt ge coola power search tricks.