Dela din nätverksanslutning med Hyper-V i Windows 10

Tidigare visade vi dig hur du använder Hyper-V, tillgängligt endast i Windows 10 Pro; att installera en virtuell maskin med en annan kopia av Windows. Jag behövde nyligen göra några test, men insåg att jag skulle behöva Internet för att detta ska fungera. Tyvärr är Hyper-V utan nätverkssupport för lådor inte riktigt intuitivt. Det kan göras, men är lite involverat. För att kunna dela datorns Internetanslutning med en virtuell Hyper-V-maskin måste du konfigurera en virtuell strömbrytare via din Internetanslutning. I den här artikeln visar vi dig hur du gör det.

Dela din nätverksanslutning med en Hyper-V Virtual Machine

Om du inte redan har en virtuell maskininstallation, kolla in vår tidigare artikel för instruktioner. Om du redan gör det, fortsätt för att starta Hyper-V-chefen. Välj din virtuella maskin och klicka sedan på Virtual Switch Manager under panelen Åtgärder.

Välj Ny virtuell nätverksomkopplare, välj Intern och klicka sedan på Skapa virtuell omkopplare.

Ange ett namn för din omkopplare och välj sedan Internt. Klicka på Apply och sedan OK.

Välj din virtuella maskin och klicka sedan på Inställningar under panelen Åtgärder.

Välj fliken Lägg till maskinvara, välj Legacy Network Adapter och klicka sedan på Lägg till.

Klicka i listrutan Virtuell omkopplare och välj sedan den anslutning som skapades tidigare, min är Groovy Connect. Klicka på Apply och sedan OK.

Högerklicka på nätverksikonen på anslutningsikonen i meddelandefältet och klicka sedan på Nätverks- och delningscenter . Där ser du din nyskapade anslutning.

I samma fönster klickar du på Ändra adapterinställningar, välj din nätverksanslutning genom vilken din dator ansluter till Internet. Högerklicka på anslutningen, klicka på Egenskaper, välj fliken Dela och markera sedan kryssrutan Alla andra nätverksanvändare för att ansluta via den här datorns Internetanslutning.

Du borde nu ha Internet på din virtuella maskin. Det här fungerar om du använder en trådbunden eller trådlös anslutning.

Om du kör en annan utgåva, till exempel Windows 10 Home, kan du använda en tredje parts virtuella maskinverktyg som Oracle VirtualBox. VirtualBox hanterar nätverksdelen av att konfigurera och dela Internet-anslutningar mycket enklare.