Ta emot filer från någon direkt till din Dropbox med DropItToMe

Skicka filer via e-post är det senaste decenniet, och med all skräppost och skadlig kod som skickas via e-post många gånger kommer det av misstag att bli raderade ändå. Så, vilken e-post kan inte göra, Dropbox kan! Det enda problemet är att Dropbox inte har ett bra sätt att låta folk skicka dig filer - det är där DropItToMe kommer in.

DropItToMe är en gratis Dropbox-app som reroutes någon uppladdning mindre än 75 MB direkt i en mapp på din Dropbox. Tjänsten erbjuder lösenordsskydd så allt du behöver göra är att ge människor en URL och ett lösenord och sedan kan de skicka alla filer du behöver. Detta är ett enkelt alternativ för personer som kanske redan är bekanta med AirDropper. Låt oss sätta upp det!

Steg 1

Innan du börjar med DropItToMe, logga in på ditt Dropbox-konto på den officiella Dropbox-webbplatsen.

Steg 2

Nu när du är inloggad, besök http://dropitto.me. Webbplatsen har ett enkelt gränssnitt för en webapp. Du kan använda knappen Logga in om du redan har ett konto, det är praktiskt senare. För nu klicka på Registrera .

Steg 3

På nästa sida KlickaRegistrera igen. DropItTMe kontrollerar nu att du är inloggad på ditt Dropbox-konto online.

Om du inte har ett Dropbox-konto kan du anmäla dig till den här länken. (länk ger dig en 250mb bonus!)

Steg 4

Om du är Twitter-användare så har du sett ett fönster så här innan. Dropbox frågar dig om du vill tillåta DropItToMe att ansluta till ditt konto. Klicka på Tillåt .

Steg 5

På nästa sida bör du omdirigeras tillbaka till DropItToMe. Här ställer du in ditt användarnamn och lösenord. Ditt användarnamn är också din dropitto.me url, så välj klokt eftersom det här är vad du ska ge personer som vill skicka dig filer. Uppladdningslösenordet är vad folk kommer att behöva ange för att kunna skicka de nämnda filerna.

Gjort!

När du är klar med att registrera kan du nu ge ut din www.dropitto.me/ url till den du vill och de kan skicka filer till dig.

När någon besöker din DropItToMe-URL kommer de att se ett fönster som det nedan. DropItToMe kommer att fråga dem om ett lösenord och sedan låta dem ladda upp en fil ( upp till 75 MB storlek per fil ) direkt till din Dropbox.

När någon laddar upp en fil till din Dropbox, skapar DropItToMe automatiskt en mapp i din Dropbox som heter DROPitTOme och placerar filen där.

Hur inaktiverar jag DropItToMe?

Det finns två olika sätt att avaktivera DropItToMe.

  1. Inaktivera tillfälligt uppladdningar
  2. Återkalla DropItToMe-åtkomst till din Dropbox.

För den första metoden, gå till http://dropitto.me och logga in med det konto du skapade tidigare. Då kommer du till en skärm där du kan redigera uppladdningslösenordet, eller helt och hållet inaktivera uppladdningar helt.

Det andra sättet att fullständigt bli av med DropitTome är att gå till dina Dropbox-kontoinställningar och gå till fliken Mina Apps. Här kan du klicka på X bredvid appen för att avinstallera den från ditt Dropbox-konto.

Slutsats

Om du behöver överföra filer över 75 MB i storlek, är DropItToMe ett effektivt sätt att skicka filer till någons Dropbox. Det enda problemet med appen är att det måste ställas in före tid, men när du ställer upp det är det otroligt enkelt att använda. Jag önskar att det hade ett kvittosystem så att du kan bekräfta att folk fick dina filer, men det fungerar tillförlitligt att det inte borde vara ett problem.

Alternativt, om du har en egen webbserver kan du skapa en DropItTMe av din egen genom att följa en annan groovy guide.