Apple erbjuder gratis på iTunes-sektionen för låtar och tv-program

När Apple släppte det U2-albumet förra året på allas enhet, oavsett om du inte ville det, var det inte så imponerat med människor. Och upprörelsen av fans ledde till att hitta sätt att ta bort det album som du aldrig bad om för från ditt iTunes-konto.

Företaget har dock nyligen lagt till iOS-avsnittet "Free on iTunes" iOS och skrivbordsversionerna av iTunes. Denna nya sektion erbjuder gratis musik singlar samt HD-episoder av TV-program.

Gratis på iTunes

Den här nya kurerade sektionen kommer inte bara att tvinga innehåll på dig, utan låter dig välja vad du vill ha dig själv. Den innehåller bara en handfull låtar (16 vid tidpunkten för det här skrivandet), men ger mer än avsnittet "Fritt ensam i veckan" som tidigare erbjudits.

Självklart kan du förhandsgranska låtarna som hjälper dig att upptäcka ny musik att ladda ner utan att betala en cent. Självklart kommer du inte att hitta kända och populära artister, men istället erbjuder det singlar från kommande artister i olika musikgenrer.

Det erbjuder gratis tv-program i full längd i HD gratis. När jag tittade på det idag är ett par anmärkningsvärda shows den första episoden av den nya Syfy-serien 12 Monkeys, och piloten av Foxs nya serie Backstrom. Det erbjuder också andra TV-serier, och vid tidpunkten för denna skrivning innehöll den 27 olika program.

Fortfarande är gratis gratis och om du hittar något du gillar kan du bara ta tag i det och kolla in det på din iOS-enhet, Mac eller PC.

Det är värt att notera att det här avsnittet för närvarande endast är USA. Kanske om det går bra, kommer fler länder att läggas till, men det återstår att se.

Även om jag verkligen inte är en iTunes-användare på skrivbordet, har jag nu en mer anledning till att använda den på min iPad Mini, bara om det ska bli lite gratis innehåll.

Vad tar du på den här nya sektionen i iTunes? Lämna en kommentar nedan och dela dina tankar.