Facebook Testing Betalt meddelandealternativ för potentiellt oönskade e-post

Facebook-användare är ett konstigt gäng. Det finns två typer av användare när det gäller integritet: de som absolut vill att deras verksamhet ska hållas helt hemlig, och de som inte har någon aning om vad de gör med tjänsten. Den senare kommer ibland skriva personliga meddelanden till personer i kommentarfältet av någons statusuppdatering. Men om ett nytt test anses framgångsrikt kan Facebook-användare kasta en bra bit av sin integritet ut genom fönstret, eftersom Facebook testar en ny funktion som gör det möjligt för personer utanför ditt nätverk att kontakta dig direkt via tjänsten.

Som det är just nu innan några ändringar görs, om en användare får ett meddelande från en av sina vänner eller vänner av vänner, beroende på dina personliga inställningar, kommer det att gå direkt till din inkorg. Användare som inte delar några gemensamma vänner med dig men vill kontakta dig ändå, kommer att få sitt meddelande skickat till din "Andra" -mapp. Majoriteten av Facebook är nog inte ens medveten om att en sådan mapp finns. Testet Facebook kommer att köra tillåta användare att kontakta personer som de inte delar några gemensamma vänner med, ganska mycket främlingar, för en liten kostnad på $ 1 per meddelande. Avgiften kommer att säkerställa att deras meddelande skickas till personens inkorg, snarare än deras "Övriga" -mapp.

Detta drag kan potentiellt öka spam under hela tjänsten. Det verkar att det kommer att finnas en minoritet av användare som kommer att använda detta test för att skicka meddelanden om manliga förbättringsdroger som inte fungerar eller för att hjälpa deras son eller dotter att vinna en popularitetskonkurrens på någon webbplats. Jag antar att Facebook har vidtagit lämpliga åtgärder för att spammare inte ska springa ihop med detta test. Men att se hur dåligt jobbet det har gjort på senare tid med användarlivets integritet, vilket förorsakar många användare med sin senaste ändring av Instagrams användarvillkor, kan inte hjälpa mig men tycker att det här är en hemsk idé.