Twitter konton hackade: återställer fler lösenord än nödvändigt

Twitter-användare (inklusive mig) har fått e-post från microblogging-tjänsten. Meddelandet anger att dina lösenord har återställts på grund av att ditt konto har äventyras. Nu verkar det som om Twitter har återställt fler lösenord än det borde ha.

Flera Twitter-användare har fått e-post som den nedan. Det står att ditt konto kan ha äventyras av en tjänst eller webbplats Twitter är inte förknippad med. Därför har ditt lösenord återställts och uppmanas att skapa en ny.

Twitter har bekräftat att den skickade dessa e-postmeddelanden i ett blogginlägg:

Vi är fast beslutna att hålla Twitter ett säkert och öppet samhälle. Som en del av det åtagandet kan vi, om vi tror att ett konto kan ha äventyras, återställa lösenordet och skicka ett e-postmeddelande så att kontoägaren vet att detta har hänt tillsammans med information om att skapa ett nytt lösenord. Detta är en rutinmässig del av våra processer för att skydda våra användare.

I det här fallet återställer vi oavsiktligt lösenord för ett större antal konton, utöver dem som vi trodde ha äventyras. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär eller förvirring som detta kan ha orsakat.

Som alltid rekommenderar vi att folk granskar dessa tips om hur man håller sina Twitter-konton säkra: https://support.twitter.com/articles/76036-keeping-your-account-secure#

Dessa e-postmeddelanden från Twitter har spridit ganska lite panik och användarna söker fortfarande seriöst efter svar.

Även om det har funnits några anledningar att oroa sig för och vissa konton äventyras, var det verkligen inte så många. Lite överdrivet på Twitter, men jag skulle hellre behöva återställa mitt lösenord för ingenting än att ha mitt konto hackat.

Ett problem som jag ser händer med detta är att vissa användare kan ignorera e-postmeddelandet som en phishing-bluff. Å andra sidan öppnar dörren till hackare för att skapa falska e-postmeddelanden som pekar på en grym plats och får tillgång till ditt konto. Om du får ett email om det och tycker att det är misstänkt, logga bara in på ditt konto direkt och ändra det och följ inte en länk i e-postmeddelandet.