Så här hittar du registret Ändrar ett nytt program som görs med CRegistry

CRegistry Comparison är ett open source-verktyg som fungerar genom att skapa en ögonblicksbild av alla registerfiler på din dator. När den listan har lagts kan du när som helst göra en jämförelse mot det för att se ändringar. Det här verktyget är särskilt användbart för att spåra registerfiler som ändras när du installerar och avinstallerar program.

För att starta måste du installera CRegistry och skapa en ny CRegistry-stillbild.

Efter att ha klickat på Ny knapp kommer CRegistry att be dig att välja en mapp för att spara dina CRegistry-filer i. Observera att det här inte är säkerhetskopior av register, bara snapshots av vad ditt register ser ut den här dagen.

När du har sparat en CRegistry-fil kan du installera ett nytt program. När ditt nya program är installerat kör CRegistry igen och bläddra till din gamla CRegistry-fil, klicka sedan på jämför. Här listas CREGistry varje enskild ändring till Windows-registret som hände sedan du skapade den föregående filen.

Om du vill arkivera vilken ändring som inträffade kan du använda Arkivmenyn för att spara resultat från jämförelsen.

Övergripande CRegistry är ett grovt litet verktyg som låter dig spåra registreringsändringar som annars är svåra att följa. För kostnaden för gratis kan du inte klaga på dess brist på funktioner eller visuell grafik. Det fungerar fantastiskt för vad det ska göra.