Roku-kanalen ger gratis streaming av filmer men behöver förbättras

Roku lanserade sin egen streaming filmkanal i september. Den är tillgänglig för ägarna av moderna Roku set-top-boxar, streamingstickor och TV-apparater. Roku Channel ger filmer från stora studior som Lionsgate, MGM, Sony Pictures och andra. TV-program som är kurerade från befintliga Roku-kanalutgivare som American Classics och PopcornFlix ingår också. Allt på kanalen är gratis att strömma, men det är annonsstödigt.

Roku Channel

Detta är en applikation med bara ben som ger filmer och lite kuratiserat innehåll från andra tjänster. På huvudmenyn är filmerna listade i olika kategorier som Thrillers, Drama, Comedy, etc. Det använder ditt Roku-konto för att hålla reda på vad du har sett och var du slutade.

Medan filmerna är annonsstödda, startar du direkt i filmen när du väljer en flicka. Det kräver inte att du sitter igenom tre till fyra reklamfilmer innan du ser filmen. De flesta andra live och on-demand tjänster där ute kräver den irriterande. Från min erfarenhet hittills är de kommersiella rasterna inte något som du skulle uppleva från ett vanligt kabelnätverk heller. Avbrotten visas ungefär var 30: e minut och kör 3-4 reklamfilmer under två minuter. Det är trevligt att dyka in i en film och inte avbrytas med en kommersiell paus till en halvtimme in.

Tyvärr saknar det många funktioner och funktionalitet som du kan förvänta dig av en videostreaming-app. Du får de grundläggande uppspelningskontrollerna för att spela filmer men det saknar enkla saker som att kunna spela favorittitlar och skapa spellistor. Det innehåller inte ens sökning inom appen.

Men för att vara rättvis är kanalen fortfarande i sina tidiga dagar och Roku har gott om tid för att göra fler tillägg till funktionalitet. Och i slutändan är det gratis filmer så vi kan inte klaga för mycket.

När det gäller innehåll behöver filmbiblioteket mer uppmärksamhet. Förvänta dig inte att se några av de senaste blockbustrarna på den här kanalen. Det finns okej många titlar från olika genrer, så det borde vara något av intresse för alla i familjen. En annan intressant kategori är för tv-program. Det har gamla episoder av dagtidsspråksprogram från Sally Jessy Raphael, Geraldo Rivera och Jerry Springer. De som är gamla nog kan tycka om att kontrollera de som vi har för nostalgi.

Biblioteket behöver dock utökas. Jag skulle föreställa mig att det kommer att hända över tiden eftersom företaget har slagit avtal med några stora filmstudior.

Roku Channel kommer att fungera en Roku-enhet som lanserades den 1 juni 2011 eller senare. Om du inte ser det ännu oroa dig inte. Företaget gör en långsam utbyggnad till olika enheter under de närmaste veckorna. Du kommer sannolikt att hitta den under avsnittet Ny och anmärkningsvärd i guiden Streaming Channels.

Om du är ägare till en Roku-enhet, hur har din erfarenhet varit med The Roku Channel hittills? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta vad din åsikt om vad du tycker är bra eller dåligt.