ASUS Chromebook Flip: 10,1-tums Pekskärm Laptop Review

Precis som de flesta människor i det 21: a århundradet går jag sällan in i Best Buy längre, om jag inte behöver hämta en router eller en present i sista minuten eller något. Men i förra månaden befann jag mig i en Best Buy-kryssning förbi en Chromebook-bildskärm i slutet av en gång, och jag fann mig själv dragit till det. Jag köpte min senaste laptop för fyra år sedan-en refurb ASUS U56E, en $ 500 Core i5 Windows bärbar dator som har varit min huvuddator någonsin. Förse mig inte fel Jag gillar verkligen att köpa datorer - den här har bara inte kollat ​​på mig än. Jag var inte ens på marknaden för en ny bärbar dator, än mindre en Chromebook. Men två dagar senare hittade jag mig själv med ASUS Chromebook Flip i min Amazon-kundvagn.

Jag har just noll beklagar köpet.

I ett nötskal, här är varför:

  • Formfaktor . Detta är vad som tog min uppmärksamhet på Best Buy. Det är en vacker maskin, med en ljus, lyhörd pekskärm och ett unibody aluminium chassi. Dess 360 ° gångjärn omvandlar det sömlöst till en tablett eller ett litet Netflix-tält. Allt det och det väger mindre än 2 pund och är drygt en halv tum tjockt. Du får 2 USB-portar, en mikro-HDMI-port och en kortläsare också.
  • Batteri-liv. Annonserna har en livslängd på 9 timmar. Jag har inte haft möjlighet att använda det så länge kontinuerligt, men jag kommer att säga att flera dagar går där jag inte laddar det och jag har aldrig kommit nära att springa platt under tillfällig användning.
  • Specs . Denna maskin packar en Rockchip 1, 8 GHz-processor, 4 GB RAM och 16 GB lagringsutrymme (SSD, förstås). Anslutningsvis, du har 802.11ac Wi-Fi och Bluetooth 4.1. Det är ganska bra, med tanke på priset ...
  • Pris . Jag snagged denna modellen från Amazon för $ 239.00 med fri frakt.

Om det är allt du behöver veta, gå då och kolla in det på Amazon eller Google Play Butik. Om du vill ha mer information från mig, läs vidare.

Det här är inte en Chrome OS Review

Först vill jag fastställa att jag inte granskar Chrome OS. För det föreslår jag att du läser Dave Greenbaums inlägg: Varför älskar jag min Chromebook (och du borde). Som Dave säger det är en Chromebook som att ha en cykel utöver din bil. För korta resor är det mycket roligare att ha ett lätta fordon som sätter en minimal maskin mellan dig och världen.

För mig var jag redan såld på idén om Chrome OS. Jag visste att jag ville ha en Chromebook, och jag var inte sliten i det minsta om att få en bärbar dator utan Windows på den. Faktum är att bristen på Windows är en funktion för mig, inte en begränsning. Alla filer som är viktiga för mig är i mitt Google-konto, Dropbox eller på min nätverksanslutna lagringsenhet i min källare. Det spelar vanligtvis ingen roll om jag är på min arbetsdator, en väns dator eller min dator, när jag loggar in på Google, är jag i princip hemma.

Det är därför som en Chromebook är förnuftig för mig som en sekundär bärbar dator.

ASUS Chromebook Flip Form Factor

Som bärbar dator fungerar ASUS Chromebook Flip bra. Tänk på att det här är en 10-tums Chromebook, så det blir lite tätt. Men jag finner mig själv kunna skriva och använda pekplattan ganska bekvämt. Jag skriver denna recension med hjälp av min Flip, faktiskt.

Pekplattan har inga dedikerade knappar. Hela saken trycker ner med ett tillfredsställande klick för ett vänsterklick (eller du kan bara trycka lätt). För att högerklicka, gör du en tvåfingerspets, som var lite vana vid mig, men jag är faktiskt förvånad över hur sällan du måste högerklicka i Chrome OS.

Det finns dedikerade volymknappar på sidan och tangentbordet.

Som en tablett är flipen roligt, men slita inte dig själv: det är inte en iPad. Pekskärmen är mottaglig nog, men Chrome OS är inte lika användarvänlig som iOS eller fullblåst Android. Navigera sidor, rulla sidor och gå tillbaka eller framåt är mycket sömlösa. Gaming är OK, men du skulle nog vilja ha något med lite mer kraft för de stora. Angry Birds och klippa rep passera muster med min fem år gammal, dock.

Flipen har en god medvetenhet om sin orientering, vänder sig från landskap till stående eller inverterat utan att behöva skaka det som en Etch-a-Sketch. Tangentbordet avaktiveras automatiskt i tablettläge för att förhindra oavsiktlig inmatning. Jag tycker om att läsa webbsidor och e-böcker i porträttläge - några få rader text som passar på sidan, och det känns nästan som att jag läser en tidning.

Flip faktureras som en 2-i-1, men jag kan tänka på tältläget som en 3: e funktion. Att proppa upp det som en tablett är perfekt för att titta på filmer eller läs recept i köket. Tanken är att du kan använda "OK Google" för att titta på saker när händerna är täckta med mjöl eller baconfett, men hittills har jag valt att smutsa på min vackra pekskärm varje gång ...

Högtalarna är på botten, och ärligt talat, de är lite svaga. För vissa filmer var jag tvungen att placera saken direkt på bröstet på full blast (aka personligt iMax-läge) för att höra varje ord av dialog. Det är dock för kursen i den lilla bärbara världen, och om du är i allmänhet eller med vänner kommer du att använda hörlurar eller strömma till en högtalare eller en TV med hjälp av Bluetooth eller Chromecast.

Jag kommer att säga att en märkbar brist på denna Chromebook är dess skärmupplösning. Jag trodde aldrig att jag brydde sig om pixlar, men jag hade lite svårt att läsa en grafisk roman med en sida zoomad för att passa skärmen. Zooma in är bra, men det känns mer som att du är på en dator när du måste göra det, och mindre som att du håller sidan i handen. Inramningen är ganska tjock.

Skulle jag vilja att displayen ska vara så kristallklar som en iPad-näthinneskärm? Självklart. Skulle jag betala hundratals dollar för att få det? Kanske, men förmodligen inte.

Specifikationer och hastighet

Gör inget misstag: Det här är ingen Chromebook Pixel. Du kan öppna flera flikar; Du kan strömma musik från Amazon Cloud Player medan du redigerar ett Google Doc. Men om du tittar på Netflix eller försöker spela ett spel, kommer du att vilja stänga allt annat. Flip kommer med en 2 GB och en 4 GB konfiguration. Jag har 4 GB-versionen, och jag skulle inte rekommendera 2 GB-modellen.

Med detta sagt är hastigheten och kraften tillräcklig. Om du använder den som en tablett gör du bara en sak i taget. Om du vill göra lite riktigt tung bearbetning, släck sedan din huvuddator.

Jag vet inte mycket mer om 1, 8 GHz Rockchip-processorn än vad du kan ta reda på av Googling, men takeawayen är att det är en snabb mobilplattforms processor som går sval och är lätt på batterilivslängden. ASUS Chromebook Flip är fläktlös och har en episk batterilivslängd, saker som kanske inte är möjliga med en Intel Core i5 eller Core i7.

Flipens svala bollar, trots sin hastighet och brist på en fläkt, får inte förbises. Jag inser inte hur irriterande värme- och fläktbullet från min bärbara dator var tills jag började använda denna ninja-liknande Flip.

Google Play Butik och Android App Support