Fem sätt att göra Android mer säker

Android är ett bra mobiloperativsystem, men om du inte är försiktig kan den utsätta dig för alla faror (som alla tekniska saker där ute). Här är några saker du behöver tänka på för att se till att din Android-enhet är säker.

1. Installera en anti-malware-app

Detta säger självklart. Ju mer populärt ett operativsystem blir desto mer kommer det att bli utsatt för skadlig kod, eftersom många användare översätter till många potentiella offer. Det finns dock lösningar. Några bra Android-program mot skadliga program finns i Google Play Butik och erbjuder några bra säkerhetsfunktioner. Jag personligen gynnar Lookout Mobile Security och Avast när det gäller gratis anti-malware apps, men det finns några fler bra där ute. Låt inte enheten vara oskyddad!

2. Ställ in ett skärmlås på din enhet

Jag kan inte betona hur viktigt detta är. Även om du kan hitta din enhet eller torka data på den (med hjälp av Android Enhetshanteraren), använder du en lösenordslösenord för att se till att om personen hamnar i fel händer kan den inte ha möjlighet att få tillgång till dina data. Det är förvånande hur många enheter vi ser där ute där användaren har försummat att konfigurera låsskärmen. Faktum är att HTC One (M8) - den nuvarande Cadillac av HTC Android-telefoner, inte ber dig om en när du först installerar telefonen. Detta är den första raden av säkerhet för din enhet, och om det håller snygga ögon ur din enhet, eller att barnen inte kan komma in i det, är det förmodligen den viktigaste säkerhetsfunktionen för att möjliggöra först. Att ställa in ett skärmslås är riktigt enkelt, så gör det just nu om du inte redan har det.

3. Kryptera din enhet

Om du lagrar känslig information på din telefon eller surfplatta är detta ett av de bästa sätten att hålla nämnda data ur felaktiga händer. Efter kryptering lagras dina data i ett "krypterat" format och endast inmatning av en kod eller ett lösenord kommer att dekryptera det. Processen själv är inte komplicerad, men tänk på att du måste återställa din surfplatta eller smartphone till fabriksinställningarna för att bli av med den. Dessutom kan en krypterad enhet ta lite längre tid att starta och kan hiderprestanda en liten bit.

4. Tillåt inte Apps från okända källor (såvida inte Rooting eller Sidladdning)

Om din telefon inte är rotad och du inte sidöverlämnar appar till det finns det inte mycket av anledningen till att du skulle tillåta installation av appar från okända källor på den. Du vet aldrig vad du kan stöta på när du surfar på webben, så inställningen ska vara avstängd vid de flesta tillfällen. Om du använder en alternativ appbutik, föreslår jag också att du aktiverar funktionen innan du köper eller laddar ner appar från den och sedan stänger av den, bara om det är fallet.

5. Slå av Wi-Fi och Bluetooth när den inte används

Du vet aldrig vad som kan komma in i din telefon via ett osäkert Wi-Fi-nätverk. Bortsett från det, håller Wi-Fi och Bluetooth hela tiden bara avlopp på telefonens batteri snabbare. Naturligtvis kan du alltid stänga WiFi av dig själv när du känner det, men det finns ett sätt att göra det automatiskt, kallat WiFi Scheduler.

Håll din Android säker!

Det här är några av de åtgärder som vi föreslår att du tar för att hålla din Android-enhet säker. Men om du tror att det finns andra viktiga saker att göra, se till att du berättar om det i en kommentar.