Betalad för uppladdning: Uploading.com vs Megaupload vs Refile

Förutsättningen bakom betalningen för att ladda upp tjänster är enkel: Du laddar upp stora filer, till exempel MP3, videor, filmer, e-böcker eller program och dela din länk. Under tiden ger tjänsten möjlighet att tjäna en bråkdel av en cent för varje nedladdning eller kontantpengar för att hänvisa till premiummedlemskap.

Under de senaste åren har ett par som betalats för att ladda upp tjänster stigit och fallit. Några som Megaupload och Uploading.com-har ens uthärdat under en tid, vilket tyder på att det här betalas för att ladda upp företag kan vara den verkliga affären.

Men innan vi fortsätter, låt oss bli riktiga. Tjäna pengar på Internet är den heliga graden för webmasters, entreprenörer och tillfälliga användare. Omkring 97% av pengarna som gör " möjligheter " som du kommer att stöta på på nätet är mycket överdrivna eller omedelbara bluffar. Medan jag avskräcker dig från att citera mig på den statistiken tror jag fast på att andra än att sälja saker, freelancing eller utveckla en mycket trafikerad blogg eller hemsida, det finns väldigt få legitima sätt att tjäna pengar på Internet och helt noll snabbt och enkelt vägar till online rikedom.

Jag ser betalt för att ladda upp mer som ett belöningssystem för ditt kreditkort än reella moneymaking möjligheter. Det är en reklamfilm som stimulerar kraftanvändare att sprida ordet. Men som kreditkortsbelöningar program, är några betalade för att ladda upp erbjudanden bättre än andra för vissa typer av användare. Och om du är lycklig eller smart kan du få vinst.

Vad som följer är mitt försök till en rimlig analys och projicering av intäktsvinstpotentialen för tre olika betalade för att ladda upp tjänster. Jag godkänner inte någon av dessa, och jag pluggar inte min egen hänvisningskampanj (även om jag innehåller några filer som jag laddat upp som exempel - men jag tvivlar mycket på att någon av dessa kommer att bli viral ). Mitt hopp är att tempera alla oförmögna förhoppningar om att tjäna miljoner medan man sätter in misstankar i synnerhet. Med det sagt, låt oss trycka på.

Definitioner

För mina jämförelser av intjäningspotentialen för var och en av dessa kommer jag att använda två mätningar: den konservativa som jag ringer 500 nedladdningar en månad och viruset, som jag kommer att säga är 20 000 nedladdningar per månad . Mitt " virala " nummer är baserat på en uppskattning som jag hämtade från en del innehåll som fick en måttligt framträdande backlänk från en blogg som rankas i Technorati Top 100. Min " konservativa " baslinje är förmodligen optimistisk men om du inte får minst 500 nedladdningar per månad borde du förmodligen inte stör. Jag tror att min uppskattning av " viralt " innehåll är faktiskt konservativt, eftersom några av de bästa apperna på Chrome Web Store får cirka 100 000 installationer per månad.

Vem är det här för?

Denna undersökning är för alla som serverar stora filer regelbundet. Jag menar lagliga filer. Det beror på att de flesta av dessa tjänster kommer att upphöra med ditt konto utan pengar som betalas ut och eventuellt anmäla dig till myndigheterna om du försöker tjäna pengar för att flytta porr, warez eller något annat oetiskt, olagligt eller obehörigt (dvs. copyrightskyddade tv-program och filmer ). Jag tror att betalt för att ladda upp webbplatser kan vara en bra passform för alla som vill undvika kostnaderna för att värd sina egna filer samtidigt som de får lite intäkter. Till exempel innehåller de över 100 nedladdningarna på Megaupload apps ( Megakey, AVG Anti-Virus, Firefox ), spel och demo (Starcraft 2, Gray Matter, FIFA Soccer 2011 ) och filmtrailers och featurettes (Little Fockers, True Grit, Pirates of Karibien ). Även Adobe Reader finns på Megaupload. Så det finns gott om legitim användning för att betala för att ladda upp tjänster. Du kan också försöka göra e-böcker, träningsvideor och annat proprietärt innehåll tillgängligt via betalt för att ladda upp tjänster, så att du kan erbjuda det gratis, men ändå se en liten inkomst.

Med andra ord kan guruer, programutvecklare och kanske filmskapare / musiker dra nytta av en betald för att ladda upp webbplatsen. Men tappa inte bort de negativa risker som betalas för att ladda upp webbplatser är i allmänhet mindre användarvänliga för nedladdare. De kan behöva visa annonser, vänta eller fylla i enkäter. Om du utökar din användarbas är prioritet en, kanske du vill avstå från en betald för att ladda upp webbplatsen.

Med det i åtanke, låt oss jämföra Megaupload ( etableringen ) ReFile ( en nykomling ), och Uploading.com ( en välskött hemlighet bland intäkterna ).

REFILE

Fullständig information : ReFile ägs av expo-max.com, ett online-reklamföretag för vilket jag har gjort lite frilansarbete. Även om de inte är anslutna till , vet jag ( GroovinJackman ) ägarna av ReFile personligen. De bad mig inte skriva detta inlägg.

Deras tonhöjd: $ 5, 00 per 1000 nedladdningar för varje fil över 5 MB ( kräver V IP-medlemskap- $ 9, 95 i månaden ) eller $ 2, 50 per 1000 nedladdningar gratis medlemmar. Plus remissbetalningar upp till 10 nivåer.

Krav på berömmelse : 10-nivåers hänvisningsprogram öppnar potentiellt dörren till tjänstepotentialen i pyramidstil

regler:

 • Maximal filstorlek: 1 GB
 • Minsta utbetalning: $ 5, 00
 • Kvalificerade nedladdningar måste komma från följande länder: USA, Kanada, Storbritannien, Österrike, Belgien, Danmark, Australien, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Nya Zeeland, Norge, Portugal, Spanien, Nederländerna, Schweiz och Sverige. ( Hänvisningar kan vara från vilken geografisk plats som helst )
 • Icke-medlemmar måste vänta 45 sekunder för att ladda ner och ha långsammare nedladdningshastigheter ( max 100 Kbps ); gratis medlemmar vänta 25 sekunder och ladda ner med upp till 1 Mbps; VIP är ingen vänta, upp till 10 Gbps nedladdning

Hur länge till din första lönecheck?

På ReFile.net lägger de fram ett scenario där du hamnar upp en fil som går viral och får minst 1000 nedladdningar och, baserat på deras statistik för hur många nedladdningar konverteras till referenser ( cirka 1 procent ), visar ReFile dig " Jag kommer att göra ca 24, 88 dollar direkt från fladdermusen. Då, om andra följer din ledning och får 1000 nedladdningar och får efterföljande hänvisningar, får du så småningom $ 1000 + tack vare 10-nivåers referensprogram. Allt på en enda filuppladdning. Som med alla dessa betalade för att ladda upp webbplatser är det bäst att ta sina egna siffror med saltkorn.

Med mina konservativa siffror, 500 nedladdningar per månad, låt oss säga att du bara fick en remiss per månad. I den takt tar det dig två månader att få din första utbetalning med VIP-medlemskap - och du kommer faktiskt att gå förlorad, eftersom VIP-medlemskapet kostar $ 9, 95. Om du använder det fria medlemskapet tar det ungefär fyra månader att se din första lönedag, och du kommer inte att vara nere på VIP-medlemspriset. Kanske inte mycket gå runt pengar, men det kan ackumuleras till något betydande på lång sikt.

Med virusscenariot med 20 000 nedladdningar en månad tittar du på 100 dollar i ditt varv direkt från fladdermusen, och eventuellt 40 hänvisningar också. Låt oss vara ultra-konservativa på hänvisningarna och säg att de bara får dig $ 1, med egen nedladdning och hänvisning, och du tittar på $ 140 per månad, minus $ 9, 95 / månad du betalar för VIP-medlemskap.

Användarupplevelse

Att tjäna pengar för dig själv är allt bra och bra, men om det kommer på bekostnad av användarupplevelse, glöm det. Var och en av dessa betalade för att ladda upp webbplatser har några hoops att hoppa igenom för att få din fil, varav de flesta är tolerabla.

Med ReFile.net ser nedladdningssidan ut så här:

Inga annonser för nu, men Refile.net är fortfarande ung, så de kan lägga till dem i framtiden. Den enda verkliga irritationen här är Captcha, vilka få kommer att avskräcka till nedladdning, eftersom dessa är ganska vanliga var du än går. Det finns också delningsknappar, vilket kan vara till nytta för nedladdaren, men det kommer säkert att gynna uppladdaren som kör en hänvisningskampanj. En annan sak som jag uppskattar: kommentarerna längst ner. Även med starka förbud mot skadlig kod och olagligt innehåll kan det vara svårt att polisera varje enskild fil uppladdad till tjänsten. Kommentarer låter andra användare varna varandra om korrupta, felaktiga eller skadliga innehåll. Du måste dock registrera dig för att lämna en kommentar.

Sammantaget ger jag ReFiles användargränssnitt en B +. När du har slutfört Captcha och Click Download, är du bra att gå. Inga popups, undersökningar eller andra störningar. ReFile nämner väntetider i medlemskapsfördelningen, men de har inte implementerat denna funktion eller väntetiden händer i bakgrunden ( ingen synlig timer ). Jag märkte att min nedladdning tog ett tag att börja - det kan vara en nackdel för otåliga användare, som kan navigera bort innan väntetiden är klar.

Megaupload

Deras pitch: 1 belöningspoäng per nedladdning. 100 000 belöningspoäng = 100 $ + ett års premiummedlemskap. Kontanter kan endast tjänas av premiummedlemmar ( 9, 99 euro per månad, som för närvarande omvandlas till ca $ 12 USD ).

Krav på berömmelse: Väl etablerad service. Megaupload har funnits länge och du har nog redan hört talas om dem eller laddat ner en fil från dem.

regler:

 • Max filstorlek: 100 MB (för att tjäna belöningspoäng )
 • Minsta utbetalning: $ 100
 • Kvalificerade länder för nedladdningar inkluderar: USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Tyskland, Italien, Sverige, Spanien, Nederländerna, et al.
 • Icke-medlemmar väntar 45 sekunder för nedladdningar; inget vänta på premiummedlemmar

Hur länge till din första lönecheck?

Det går inte att komma runt detta: 1 belöningspoäng per nedladdning är liten . Och du kan inte ens börja tjäna pengar tills du når tröskelvärdet 100 000 belöningar, vilket motsvarar 100 000 nedladdningar oavsett hur du skar den. Lyckligtvis, när du har uppnått den här nivån har du redan förtjänat dig ett premiummedlemskap, så din investering kan vara noll vid denna tidpunkt.

Med mitt konservativa scenario vid 500 nedladdningar en månad kommer du inte att se en lönedag i minst 20 månader - nästan två år. Om du är seriös om att få något mynt med Megaupload, måste du jobba för det.

Virala uppladdare kommer dock att se sina 20 000 nedladdningar en månad betala på bara 5 månader med en söt, söt $ 100 betaldag. Delad med fem, det är $ 20 per månad, plus $ 12 USD eller så högt medlemskap du tjänar. Nackdelen: Du får inte hänvisningsintäkter. Och utbetalningen per månad är betydligt mindre än min ReFile-uppskattning, som var $ 140 per månad.

Användarupplevelse

Megauploads nedladdningssida har ingen Captcha, vilket är trevligt. Megaupload visar tre riktade annonser längst ner på skärmen och visar din väntetid. Detta ger dig gott om tid för att se över fördelarna med ett premiummedlemskap. Som de flesta nedladdningswebbplatser ( även välrenommerade ), är några av de annonser som dyker upp på Megaupload lite bedrägliga, som de som visas i skärmdumpen som säger " Klicka här för att ladda ner ." Sådana annonser kan bara minska minst kunniga av webanvändare, dock.

Sammantaget ger jag Megauploads nedladdningssida en B i användarupplevelseavdelningen. Det är lite förvirrande, vad med annonserna och bristen på en uppenbar nedladdningsknapp medan du väntar på timern. Jag tror att många människor kommer att sluta klicka på Hämta länken längst upp till höger eller knappen Premium Download, vilket kommer att frustrera dem när den inte har den avsedda effekten. Men annars är Megaupload-sidan ren och sannolikt omvandlad, vilket är en välsignelse för inkomstsökande uppladdare.

uppladdning

Deras höjd: Utbetalningar per 1 000 nedladdningar av filer mellan 1 MB och uppåt. Ju större fil desto större utbetalningen är. Också: intäkter för remisser -10% av fortsätt från premieförsäljning ( dvs. medlemsavgifter ) plus 20% av intäkterna.

Krav på berömmelse: En favorit tjänst bland svarta hatters ( dvs spammare och deras ilk ). Men det betyder inte att du inte kan använda det för legitima ändamål.

regler:

 • Max filstorlek: 1 GB
 • Minsta utbetalning: $ 15
 • 60 sekunder vänta på icke-medlemmar-nedladdningshastighet " begränsad "; ingen väntan på premiummedlemmar och "högsta prioritet " nedladdningshastighet
 • Stödberättigade länder: USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Österrike, Belgien, Brasilien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Israel, Italien, Japan, Kuwait, Litauen, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Panama, Polen, Portugal, Qatar, Rumänien, Ryssland, Saudiarabien, Singapore, Slovakien, Sydafrika, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Förenade Arabemiraten.
 • Obs! Om mer än hälften av din trafik kommer från Polen, Rumänien, Ryssland, Turkiet, Ukraina, Brasilien, Ungern, Japan eller Mexiko, halveras dina utbetalningsräntor ( kanske på grund av tidigare missbruk? )

Hur länge till din första lönecheck?

Uploading.com system är lite svårt att förstå, men det är allt automatiserat, så du behöver inte för att dra nytta av det. I grund och botten tilldelar Uploading.com dig automatiskt en användares "status " baserat på: (1) antal hänvisningar du genererar och (2) förhållandet mellan uppladdningar och nedladdningar. Din användarstatus utvärderas varje vecka och Uploading.com kan manuellt öka din status oavsett anledning. Det finns fyra användarstatus: ljus, bas, ström och ultra. Som du kan se från diagrammet, desto högre är din status och desto större är dina filer, de morer du kan tjäna.

Jag har inte mycket insikt i den algoritm de använder, så jag måste göra mitt bästa gissning och säga att mitt konservativa scenario skulle tjäna dig maktstatus. Låt oss säga att du också handlar en 15 MB-fil. så vid 500 nedladdningar om månaden får du din första lönedag efter 4 månader, där du får $ 18 ( lägst är $ 15 ). Premium medlemskap kostar $ 9, 95 i månaden, så du ser faktiskt en förlust här, just nu. Det är dock utan factoring i några remissbonusar. För varje hänvisning får du ungefär 1 dollar från medlemsavgifter och ett nominellt belopp från deras intäkter. Återigen, inte särskilt hållbar för konservativa användare.

För virala situationer med 20 000 nedladdningar en månad, kommer jag att säga att du snabbt skulle vara förhöjd till ultra status. För en 15 MB-fil i den volymen får du $ 240 i slutet av månaden. Och låt oss säga att du får 40 hänvisningar, så lägg till $ 40 utöver det för totalt $ 280, mindre dina premie medlemsavgifter.

Användarupplevelse

Uploading.coms nedladdningssida är en två-parter. Först väljer du mellan Free Download och Premium Download. Du får den vanliga höjden för fördelarna med en premium nedladdning, samt två annonser, en bannerannons högst upp och en fyrkantig annons längst ner till höger. Återigen är vissa av dem förvirrande och kan misstas för officiella nedladdningsknappar.

När du klickar på knappen Gratis nedladdning börjar din faktiska väntetid.

Du får titta på en annan bannerannons och en annan tonhöjd för premiummedlemskap. Det finns en ytterligare annons under veckan. Till skillnad från Megaupload och ReFile finns det inga snabba och enkla delknappar eller hämtningslänkar.

Sammantaget får Uploading.com en B i min bok. De två personsökaren är lite störande, men annars är det ganska enkelt.

Slutsats

Så kan du göra riktiga pengar med betalt för att ladda upp? Kanske-men bara om din fil blir viral eller du har en stadig ström av hundratusentals nedladdningar. Men sedan, om du får den här trafiken, kan du förmodligen få så mycket eller mer pengar från visningsannonser, textannonser och annan mer konventionell moneteringstaktik. Men om du letar efter ett billigt / gratis sätt att vara värd för stora filer som eventuellt kan betala tillbaka, kanske du vill betala för att ladda upp ett försök. Se bara till att du inte alienerar dina publikgrupper genom att tvinga dem att fylla i Captchas eller lägga upp annonser och vänta tider.

Beroende på dina mål rekommenderar jag ReFile.net för att skapa en balans mellan penningpotential och användarvänlighet, Megaupload för en etablerad filuppladdningstjänst som inte kommer att gå bort inom överskådlig framtid och Uploading.com för kraftanvändare som planerar på seriöst strategier sina betalda för att ladda upp intäkter. Om du bara får hundra eller så nedladdningar per månad, rekommenderar jag att du försöker något liknande Dropbox eller SugarSync eller Google Docs.