Windows 10 för telefonuppdatering Bygg 10051 nu tillgänglig

Microsoft släppte idag den senaste uppdateringen av Windows 10 för telefoner, bygg 10051. Den här nya uppdateringen ger flera nya funktioner till Windows Phone som inkluderar Project Spartan, Universal Mail och Calendar apps, uppdaterad App switcher, övergripande ändringar i gränssnittet med mera.

Till skillnad från den första Windows 10 för telefoner bygger denna version nästan alla Lumia-modeller, förutom två: Lumia 930 och Lumia Icon . Du kan hitta den fullständiga listan över telefoner som stöds i vår artikel här.

Vi fick faktiskt reda på dagens lansering på onsdagen när Microsofts Gabe Aul meddelade Windows Weekly.

Windows 10 för telefonuppdateringsfunktioner

Jag har inte haft mycket tid att spela med det, eftersom utrullningen tog så länge idag, men jag kan visa dig några skärmdragningar av några av de nya funktionerna som du kan förvänta dig.

Outlook Mail: Detta ger ett nytt nytt gränssnitt som gör att du enkelt kan växla mellan din email och kalender, utan att behöva återgå till startskärmen. Det ger dig också ett kraftfullt Word-liknande verktyg för att skapa dina e-postmeddelanden. Detta inkluderar många olika formateringsval, och som du kan se i bilden nedan kan du göra komplexa uppgifter som att infoga ett tablett.

Universal Calendar App: Kalenderappen har också ren ny design som passar in i vad Microsoft går för i Windows 10 med sina nya Universal-style appdesigner.

Project Spartan: Project Spartan är Microsofts nya universella webbläsare som kommer att springa över alla Windows 10-datorer, surfplattor, bärbara datorer, 2-i-1-enheter och naturligtvis Windows Phone. Vi visade dig vilken Spartansk Projekt som ser ut på en dator, och den mobila versionen liknar hur den fungerar och ser ut.

Människor: Det här är också en universell app med en ny design, och det blir din omfattande lista över alla kontakter på alla dina tjänster. Exempel på dessa tjänster är Outlook.com, Gmail, Facebook och andra.

Det finns också en Universal Maps app, uppdaterad app switcher som har lagt till stöd för landskapsvisning, och på större skärmtelefoner som Lumia 1520 har den en ny rutnätlayout som gör det lättare att byta mellan appar. Det finns en ny telefon och meddelandeprogram och några mindre ändringar i olika aspekter av användargränssnittet.

Det här är bara några av de nya sakerna du kan förvänta dig i den senaste tekniska förhandsvisningen på Windows 10 för telefoner. När jag kan använda det mer över helgen kommer vi att föra dig mer av det som är nytt, inklusive en visuell rundtur i det nya mobila operativsystemet.

Få uppdateringen ut

En intressant anteckning är att det fanns några stora problem i morse när vi först rullade ut uppdateringen. Tydligen fanns det en databasproblem som hindrade byggnaden från att gå ut på telefoner, och Microsofts Gabe Aul lade upp en artikel på Blogging Windows-webbplatsen som diskuterade problemet. Men i slutet av dagen har den uppdateringen lagts ut, och det ser ut som om Microsoft-teamet har fasta saker - vi hoppas.

Uppdatering: Ändring är validerad i vår preproduktionsmiljö och replikeras till Prod. 10mins om inga fel i replikering. #crossfingers - Gabriel Aul (@GabeAul) 10 april 2015

Hur man testar Windows 10 för dig själv