Windows 10 Mobile Build 10149 Visual Tour av nya funktioner

Microsoft släppte idag den senaste versionen av Windows 10 mobile build 10149 för Windows Insiders. Här är en titt på vad som är nytt i den senaste byggnaden.

Windows 10 Mobile Build 10149

Microsoft meddelade utbyggnaden av den senaste byggnaden idag och det är värt att notera med den tidigare versionen, bygg 10136, du måste återställa din telefon till Windows 8.1. Om du väljer att inte göra det och fastnar med build 10080 behöver du inte återställa telefonen, så får du den här uppdateringen direkt.

En annan viktig anteckning är att skärmbilden för uppgradering av migreringsstatus efter uppgraderingen fortfarande saknas efter uppgradering, vilket är ett känt fel. Så efter uppgraderingen visas låsskärmen frusen utan datum och tid i upp till 10 minuter.

Gör absolut ingenting och låt det sitta och rör inte alls på telefonen. Om du försöker starta om det eller något, kommer du att krossa uppdateringen och måste börja om igen ... vilket inte blir kul.

I min uppdateringsupplevelse i kväll tog det väl över en timme för uppdateringen att ladda ner och installera på min Lumia 635, men jag skulle vara intresserad av att höra från någon av er med olika modeller av Windows Phone om hur uppdateringen gick.

Jag har bara kunnat använda den här byggnaden i några timmar, men hittills har det varit en rolig upplevelse. Jag var mycket lyckligare med den tidigare byggnaden, och den här senaste gör sakerna bättre och visar att den mobila versionen av Windows 10 börjar komma ihop.

Som alltid är det kända problem med denna byggnad. Medan vi närmar oss Windows 10 för PC: s officiella utgivningsdatum den 29 juli, kommer Windows 10 Mobile redo efter det, så kom ihåg att vi fortfarande är i beta. Microsoft skrev några av de kända problemen:

Vissa människor kan stöta på ett fel på 80091007 som försöker uppgradera till den här byggnaden från Build 10136. Om du stöter på det här felet, sitta tätt - vi arbetar med en fix. Eller om du vill ha den nya byggnaden direkt kan du använda Windows Phone Recovery Tool för att gå tillbaka till Windows Phone 8.1 och sedan uppgradera till Build 10149.

Insidernavet tas bort i denna byggnad. Oroa dig inte, det kommer tillbaka i framtiden bygger Insider Preview.

Ibland visas PIN-knappsatsen inte efter att den har öppnats för att låsa upp. Lösningen är att svepa ner för att komma till Action Center och försöka öppna ett meddelande eller Inställningar för att ringa in PIN-koden för att låsa upp telefonen.

Det finns en mycket sällsynt situation där du inte kan låsa upp din telefon efter att du har skrivit in din PIN-kod och det låter dig skriva in trots att du har skrivit in din PIN-kod korrekt. Om du slår det här - lämna telefonen enbart 1-2 timmar innan du försöker låsa upp igen. Det här orsakas av ett TPM-problem som kan bli värre och kräver att du bläddrar om du kommer in i det här tillståndet och stänger av telefonen.

Om ett Gmail-konto är konfigurerat i telefonen kan Messaging-appen ha problem och både inkommande och utgående meddelanden kanske inte fungerar. Om problemet uppstår, starta om din telefon för att få den att fungera igen. Vi är medvetna om att appen Messaging kan uppträda dåligt i detta tillstånd.

Det finns ett känt problem där appar eller spel installeras som provversioner trots att du tidigare köpt dem. Köpningar i app på Windows 10 Mobile är inte funktionella ännu när vi flyttar funktionen till den nya Windows Store.

I vissa fall kan färgerna i vissa appar visas upp. Till exempel - titellistan i appen Outlook Mail är orange.

Det kan finnas några fall där meddelanden i Action Center visas tomma.

Så vad tar du? Testar du ut Windows 10 mobil på din telefon? Låt oss veta hur det går genom att lämna en kommentar nedan eller gå med i gratis Windows 10-forum för ännu mer diskussioner om Windows 10 på alla plattformar.