Xbox One Update lägger till transparenta plattor, skärmdumpar och mer

Xbox One får några viktiga uppdateringar som en del av Mars-systemuppdateringen som för närvarande rullar ut till användarna. Två av de mer anmärkningsvärda uppdateringarna är en ny UI-look med genomskinliga plattor och en efterlängtade skärmdump.

Skärmdumpsfunktionerna gör att du kan ta ett skott av skärmen medan du spelar ett spel genom att dubbelklicka på Xbox-knappen på kontrollenheten. För att spara skottet trycker du på Y på kontrollenheten. Om din Xbox One rockar en Kinect, säg bara "Xbox ta en skärmdump" för att ta bilden och spara den automatiskt.

Om du har Xbox One inte uppdaterat automatiskt ännu, gå till Inställningar> System och starta uppdateringsprocessen. Den fullständiga uppdateringen är cirka 255 MB och bör inte ta för lång tid för att hämta och installera. I mitt fall tog det ca 20 minuter.

Du kan använda dina skärmdumpar som bakgrund och så småningom kan du dela dem på Twitter. I skärmdumpen nedan tog jag en skärmdump av Assassin's Creed och möjliggjorde även Tile transparency. En sak som jag märkte är att, liksom Windows Phone, är några av plattorna inte transparenta.

Jag har bara satt det här tillsammans snabbt, men efter att ha spelat med det mer är jag säker på att det kommer att bli några väldigt coola bakgrunder som kommer att göras.

Xbox One March Update

Här är en lista över vad som är nytt:

Skärmdumpar - Du kan nu ta skärmdumpar på din Xbox One-konsol genom att helt enkelt dubbelklicka på Xbox-knappen på din kontroller för att fånga en skärmdump och trycka på Y för att spara skärmdumpen. Du kan också säga "Xbox, ta en skärmdump" för att ta och spara en skärmdump.

Ladda upp app - Du kan hantera dina skärmdumpar utöver dina spelklipp i Upload-appen. För att ställa in en skärmdump som bakgrund, gå till Ladda upp, öppna skärmdumpens hela skärm, tryck på menyknappen och välj Ange som bakgrund . Du kan också använda Upload för att dela skärmdumpar till ditt aktivitetsflöde, bifoga dem till meddelanden, lägga till skärmdumpar i din showcase, dela till Twitter och skicka till OneDrive.

Föreslagna vänner - För att hitta nya vänner, gå till Vänner och leta efter personer under rubriken Föreslagna vänner eller välj de Föreslagna vännerna Eller, om du inte har massor av vänner än, kolla bara Vännerområdet på Hemma.

Dela ditt namn - Gamertags är fortfarande den primära metoden för att identifiera dig själv på Xbox Live, men dela ditt riktiga namn hjälper människor att känna igen dig som kanske inte känner dig med din gamertag. De nya namndelningsalternativen finns under Vänner > Min profil > Inställningar för namndelning .

Partychattförbättringar - Vi lade till två nya ikoner för partychatt för att visa varje deltagare sin egen mikrofonstatus. Kinect-ikonen betyder att Kinect används som mikrofon och headsetikonet betyder att headsetmikrofonen används.

Kakel genomskinlighet - Vi lägger till en inställning för att ändra graden av insyn för dina bakgrundsbilder. För att göra detta, gå till Inställningar > Min Xbox > Kakel genomskinlighet .

Röstsökningens integritet - Vi lade till en ny inställning för att dela röstsökdata för att tillåta anonym samling och analys av röstdata när du använder Bing på Xbox för att söka. Gå till Inställningar > Sekretess och webbsäkerhet > Anpassad > Dela röstsökningsdata för att ändra inställningen.

Rapportera spam - Meddelandet App har ett extra alternativ att meddela Xbox när du tar emot skräppost. Om du vill rapportera ett meddelande som skräppost markerar du det, trycker på A på kontrollenheten, väljer Rapport och väljer sedan Spam .

Live TV & OneGuide i Australien - Support för OneGuide är nu tillgänglig för alla användare i Australien för gratis-tv-listor. Dessutom kommer OneGuide-appen att förinstalleras för användare i Australien några dagar efter att systemuppdateringen i mars går live.

Xbox One Digital TV Tuner i Australien - Xbox One-ägare i Australien kan köpa Xbox Digital TV Tuner på online Microsoft Store. Tillgången till tunern är planerad till den 25 mars 2015.

Här är en video från Larry Hryb aka Major Nelson som visar några av de nya funktionerna i uppdateringen.

">