Så här anpassar du inställningarna för inställningar för cirklar för Google+

Jag måste erkänna att Google har gjort ett bra jobb med sin nya sociala plattform Google+ när det gäller integritet. Beviljas, det har varit en hicka här och där men överlag, det imponerade på mig. En av de sekretessfunktioner jag applåderar är möjligheten att begränsa vem du har lagt till i dina cirklar och vem har lagt till dig till deras. Det här kan vara trevligt om du inte bryr dig om att låta världen veta vem du har bestämt att lägga till i din cirkel.

Tyvärr är denna särskilda inställningsändring inte helt lätt att hitta så idag kommer jag snabbt att granska de enkla stegen för att lägga till lite sekretess i dina Google+ cirklar.

Logga in först på Google+ och klicka på profilikonen.

Klicka nu på redigera profilknappen.

Nu på vänster sida på din Profil-skärm, under ditt foto - Klicka på länken Ändra vem som är synlig här .

Obs! Du kan faktiskt klicka någonstans i dina cirkelrutor, men jag tror att Google nyligen har lagt till texten Ändra vem som är synlig här, eftersom det inte är helt intuitivt att du kan ändra det här.

Alternativmenyn är ganska lätt att förstå och det är också kraftfullt genom att du inte bara kan välja vilken information som visas men vem den visas till. När du har uppdaterat informationen om cirkeldisplayen, klicka på Spara .

Personligen visar jag inte vem som är i mina cirklar men det är bara jag. Här är före och efter skott efter att jag har uppdaterat min profil för att dölja dessa personer i mina kretsar.

Innan Efter

Liksom de flesta saker, när du vet att det är där, kommer du inte ha några problem att räkna ut det. Bara leka med det och du borde inte ha några problem att få saker att installera som du vill.

Har du inte ett konto på Google+ än? Ta en titt på kommentarfältet på vår Google+ donationsgänga för en gratis inbjudan. Senast tittade jag, det var fortfarande hundratals inbjudningar kvar från groovyReaders som var vänliga nog att donera sina inbjudna länkar till -communityen.