Windows 10 Insider Build 16257 för PC tillgängligt nu

Microsoft tillkännagav idag släppningen av Windows 10 Insider Preview Build 16257 för PC och Preview Build 15237 för mobilanvändare i snabbringen. Den senaste förhandsgranskningsbyggnaden erbjuder ett ton av den nya Eye Control beta-funktionen som vi täckte igår. Här är en titt på vad som är nytt och vad du kan förvänta sig senare i år när Fall Creators Update är släppt.

Windows 10 Insider Build 16257

I ett blogginlägg av Windows Insider-programledare Dona Sarkar ser hon på flera av de funktioner som du kan förvänta dig av Eye Control beta-funktionen. Som vi nämnde igår kan den här funktionen tillåta användare att styra text till tal, en mus och tangentbord på skärmen och flera andra vanliga Windows-uppgifter genom att följa ögonanvändarens rörelser via en ansluten kameraenhet. För närvarande är den enda enheten som stöder denna ögonspårningsupplevelse Tobii Eye Tracker 4C.

Stöd kommer snart för andra Tobii-enheter som Tobii Dynavox PCEye Mini, PCEyePlus, EyeMobile Plus och I-serien. Men eftersom tekniken utvecklas förväntas fler enheter bli tillgängliga på marknaden från tillverkare.

För att ställa in Eye Control måste en användare få åtkomst till tillgänglighetsalternativ genom att gå till Inställningar> Ease of Access> Övriga alternativ> Ögonkontroll och slå på den. Observera att endast EN-US-tangentbordslayouten stöds för närvarande.

Några av de sätt som människor kommer att kunna navigera i Windows 10 kommer att vara via en Eye Control launchpad för att komma åt musen, tangentbordet, text-till-tal och omplacera gränssnittets motsatta sidor på skärmen. En annan intressant egenskap för tangentbordet är Eye Control formskrivning. Detta liknar att du använder ett svep tangentbord men med dina ögon. Du kan skapa ord genom att titta på det första och sista tecknet av ett ord och bara glida vid bokstäverna däremellan. Det kommer också att innehålla prediktiv text.

Som tidigare nämnts är den här funktionen fortfarande i beta och det finns kända problem som ska utarbetas som inkluderar följande:

  • Ögonspårning fungerar inte bra i direkt solljus. Enheten kan kräva ny kalibrering vid flyttning till en plats med olika ljusförhållanden.
  • Startplattan blockerar Tobii-gränssnittet delvis under enhetskalibrering. För att arbeta runt detta, stäng av ögonkontrollen under kalibrering och sätt på den igen när du är klar. Du kan också använda peka eller mus för att placera om användargränssnittet under kalibreringen.
  • Ibland kan formskrivning sitta fast. Du kan åtgärda detta genom att bo på formskrivningsikonen för att slå på och av igen
  • Ibland tar ikonen för reposition-användargränssnittet i startfältet fokus efter exitering av text-till-tal

Microsoft Edge har förbättrats i denna byggnad för att inkludera ett uppdaterat Fluent Design-gränssnitt som ger ett mer modernt utseende. Dessutom ingår förbättringar i konsolen, inmatningsbeteende och Windows Defender Application Guard (WDAG).

Som med alla förhandsgranskningsbyggnader finns det andra mindre förbättringar och kända problem (inklusive mobil) som du kan kolla in i full changelog.

Om du är en insider, låt oss veta hur den här byggnaden körs för dig och om du upplever framgång (eller misslyckande) i Eye Control-funktionen. Låt oss också veta om du är nöjd med de nya förbättringarna i Microsoft Edge.