BlogWriter App Review: Blogger, WordPress på din iPhone

Förra veckan skickade Google en blogg med 5 tips för att använda Blogger på din Android-telefon för att marknadsföra den nya Blogger-appen för android. Som iPhone-användare gjorde jag mig lite avundsjuk. Så jag letade efter en motsvarande Blogger-app för iPhone. Tyvärr finns det för närvarande ingen officiell lösning - det finns inte ens en HTML5-mobilversion av Blogger.com för Safari. Vilket innebär att jag var tvungen att dyka in i tredje parts land för att hitta en Blogger-app för iOS. Jag kom upp med BlogWriter av VirtueSoft. Som med de flesta iOS-appar från App Store, kommer BlogWriter i en lite och betald version. BlogWriter Lite är endast text, medan den betalda versionen ( $ 1, 99 ) stöder bilduppladdning, geotagging och in-line-bilder i dina blogginlägg. Jag splittrade nästan för den betalda versionen av BlogWriter, men det gjorde jag inte. Ta reda på varför i resten av min recension.

BlogWriter - En lätt iPhone Blogger-klient med några grova plåster

BlogWriter räknar sig själv som en mobilbloggklient för Google Blogger ( blogger.com och blogspot.com ), WordPress.com, självhärdade WordPress-bloggar och " andra " ( dvs. MSN Live Spaces, MetaWeblog ). Som någon som inte alltid är nöjd med den officiella WordPress iPhone-appen, hittade jag utsikterna till att en allt-i-ett-bloggande klient attraktivt. Först försökte jag det med mitt Blogger.com-konto.

Blog Setup med BlogWriter

När du startar BlogWriter Lite, är du inbjuden att ställa in din blogg genom att klicka på Min blogg . Du kan också använda BlogWriter som ett RSS-flöde, om du vill. Det vita utrymmet du ser längst upp på skärmen är där annonser går. De är relativt diskreta när det gäller mobila annonser.

På inställningsskärmen kan du välja ett användarnamn och lösenord, bloggtyp och bloggadress. Du kan också ange en port, om det behövs. Logga in på mitt Blogger.com-konto var snabbt och enkelt.

Jag har flera bloggar på mitt Blogger.com-konto, så BlogWriter gav mig möjlighet att välja en.

Visa och komponera blogginlägg i BlogWriter

Tillbaka på huvudskärmen har du nu möjlighet att skapa ett nytt inlägg eller se inläggen i din blogg.

I den fria versionen av BlogWriter kan du visa enskilda inlägg från din blogg, inklusive bilderna.

Du kan dock inte redigera redan publicerade blogginlägg med BlogWriter Lite-versionen, eller jag är för dum för att räkna ut hur man gör det. Antingen scenario är typ av en bummer. Du kan dock ta bort enskilda inlägg på språng. Det är en rimlig lösning om du bloggar något beklagligt och vill återkalla det via BlogWriter och skriva in posten igen.

Att skriva blogginlägg är enkelt och enkelt. Det är ganska mycket precis som att skriva ett mail. Det inkluderar bristen på rik textformatering.

Publicerad rakt från din iPhone, Blogger-inlägg som är sammansatta i BlogWriter Lite ser bara att svälla.

Vad om WordPress?

Heartened av användarvänlighet, bestämde jag mig för att prova en självhäftad WordPress blogg. Tyvärr kraschade appen när jag försökte länka den med mitt WordPress-konto. Samma historia med mitt WordPress.com-konto. Kanske är detta en kompatibilitetsproblem i IOS 4.2 som snart kommer att lösas, men för tillfället smiler vi inte tid.

På grund av detta kan jag inte riktigt rekommendera BlogWriter-än. Jag skulle vilja se dem fixa WordPress-supporten och se om de kan fungera i vissa formateringsalternativ ( fet och kursiv är egentligen allt jag behöver ) och jag vill gärna lägga ner $ 2-ben för den här appen. Men för nu måste jag vara avundsjuk på alla dina Android-användare och din härliga Blogger-app.