Använda Facebook Moments App för hantering av synkroniserade foton

Från och med 7 juli kommer Facebook inte längre att hålla bilder synkroniserade med ditt privata album. Tidigare tog Facebook Photo Sync bilderna från din mobils kamerans roll och lagrade dem automatiskt i en privat mapp under din profil. Det var upp till användaren att välja vilka foton de ville dela. Facebook tillhandahåller en ny app som heter Moments där du kan hålla dina bilder synkroniserade, organiserade för att dela med vänner.

Migrera Ladda ner synkroniserade bilder till ögonblickapp

Den första uppgiften du behöver göra är att få dina bilder på Facebook. Logga in på Facebook, navigera till din profil och klicka sedan på Foton> Synkroniserade bilder, klicka på Hämta bilder. Fortsätt ladda ner appen Moments från iTunes Store eller Google Play. Appen är en gratis nedladdning och fungerar på iOS 7 eller senare.

Starta ögonblick sedan logga in på ditt konto och klicka på Få anmälda .

Tryck på Tillåt fotoåtkomst och ge ögonblick åtkomst till dina foton.

Nu när du har Inställningar för ögonblick kan du bläddra igenom alla dina bilder, som är organiserade efter datum, tid och album. Du kan välja att dela foton och album med vänner i din sociala cirkel. För att dela ett album, svep åt vänster, för att fortsätta bläddra igenom album, svep åt höger. Appen identifierar intelligent kända personer i bilder och föreslår att vänner delar dem. Eftersom Moments integreras med Facebook kan du begära foton från dina vänner som de kanske har tagit med dig.

Du kan också skapa nya album och enkelt dela dem. Tryck på plus-knappen och tryck sedan på för att välja varje foto du vill lägga till ett nytt album. Ange en titel för albumet; tryck på nästa och välj sedan från din lista med vänner som du vill dela med dig av albumet.

I avsnittet Bläddra i appen organiseras alla dina videoklipp och foton baserat på Vänner, Platser och smarta etiketter. Användare kan göra ett flervalsval av foton eller videoklipp, som sedan aktiverar ett inbyggt aktieblad som ger tillgång till appar för delning som Facebook, Instagram eller Messages app. Aktiebladet ger också tillgång till det systemövergripande aktiebladet där du kan komma åt ytterligare funktioner som kopia eller utskrift.

Moments lägger mycket arbete på att göra det enkelt att hantera och dela foton. Att integrera dessa tjänster i själva Facebook-appen skulle troligen ha varit överkill, vilket i sista hand motiverade skapandet av denna app. Kolla in det och berätta vad du tycker.