Microsoft Patents Its Own Glasses, Google Maps erbjuder butikslayouter

Enligt ett patent som Microsoft har lämnat in lägger företaget sina egna glasögon. Tanken är lite annorlunda än Googles projektglas.

Enligt patentet som företaget lämnat till amerikanska patentverket, liknar systemet ungefär Googles projektglas, med hjälp av en HUD (heads-up-skärm) för att visa information till användaren.

Skillnaden är att Microsofts system verkar tjäna ett mycket specifikt syfte - levererar information om en händelse som de har genom glasögonen. Användaren skulle få information om vad som ligger i deras synfält.

Det kan fungera bra för konferenser, sport och till och med konserter. Till exempel kan du få lite bakgrundsinformation om låten som bandet spelar, som albumtitel och omslagskonst. Informationen kommer från en enhet som du skulle ha på din arm, ansluten via en tråd eller trådlöst till glasögonen.

Det här ser ut som en enhet som är inställd på att uppnå en uppgift, medan Googles projektglas verkar avsett att göra det enklare i vardagen. Projektglas kommer att hjälpa användare att kommunicera, få information om omgivningen, samt spela och fånga innehåll i realtid.

Om Microsoft beslutar att gå igenom det, är jag inte säker på att det skulle konkurrera direkt med Googles enhet. Ändå tror jag att det kommer ta en stund tills vi ser sådana enheter på marknaden.

Under tiden har Google meddelat en teknik som passar mycket bra i Project Glass. Via en Google Plus-post har sökmotorns jätte meddelat att den erbjuder planlösningar på över 10 000 inomhusplatser över hela världen via Google Maps. Det kommer att innehålla planlösningar för flygplatser, museer, turistorter och mer.

Och det inkluderar butiker, vilket gör det lättare för dig att hitta vad du behöver. Listan över platser är här och det är en teknik jag skulle vilja se med i något som Google Project Glass. Tänk dig att tas till vad du behöver, utan att behöva sopa mataffären eller stora lådan för gången för vad du behöver. Framtiden börjar bli ljusare redan!

Tillbaka i tiden erbjuder Google dig möjligheten att lägga till egna planer på Google Maps, och det är ganska enkelt att göra. Framtiden börjar bli ljusare redan!