Netflix lanserar nedladdningshastighetstest Fast.com

Netflix denna vecka lanserade en webbplats som låter dig testa vad du får för nedladdningshastigheter från din Internetleverantör. Det är en enkel onlinetjänst som heter Fast.com. Här är en titt på hur det fungerar.

Fast.com från Netflix

Öppna bara en webbläsare på din dator eller mobilenhet och gå till fast.com och det är det. Det finns inget behov av att klicka på en startknapp eller välj olika platser. Gå bara till webbadressen så får du se nedladdningshastigheten om en sekund.

Det beräknar resultatet genom att utföra en serie små nedladdningar från Netflix-servrar. Det ger också en länk så att du kan få en andra åsikt från speedtest.net.

Det här verktyget är inte något som är djupt. Det kontrollerar exempelvis inte latens, jitter eller annan diagnostisk information. Det är trevligt att Netflix erbjuder detta som ett snabbt verktyg att använda om du upplever strömkvalitet eller buffertproblem medan du tittar på en film eller tv-show.

I webbplatsens vanliga frågor anges att om du inte får den hastighet du betalar för, kan du kontakta din ISP om resultaten.

Faktum är att du bör köra hastighetsprov med jämna mellanrum. Din Internetleverantör kommer ofta att uppgradera modemmodellen som sätter i sina kunders hem. Om du har en äldre modell kanske du behöver den nya.

För några månader sedan körde jag ett test, och eftersom det var långsammare än vad jag betalar för, ringde jag till min ISP, och jag slutade med ett nytt modem. Därefter mina hastigheter mycket närmare vad jag betalar för.

Så vad säger det att din nedladdningshastighet är och överensstämmer speedtest.net med resultaten? Ge det ett skott och låt oss veta i kommentarerna.