iOS 6 Tips: Lägg till Google Maps på startskärmen

Det finns många användarklagomål över Apples nya Maps-app i iOS 6. Om du är missnöjd med det kan du alltid använda Google Maps i en webbläsare. Här är ett grovt trick som lägger till Google Maps som en ikon på startskärmen. Det här arbetet öppnar fortfarande Google Maps i Safari, men får det att känna sig mer som en sann app.

Lägg till Google Maps Web App-ikon till iOS 6

Starta Safari på din iPhone, iPad eller iPod touch och skriv: maps.google.com i adressfältet. En meddelandeskärm kommer att beskrivas hur du lägger till webbappen på startskärmen.

Tryck på pilikonen för att få en lista över sätt att dela sidan. Klicka på ikonen Lägg till till startskärmen och stäng av Safari.

Ge sedan ikonen ett namn - det är Google Maps som standard.

Du kommer att se Google Maps-ikonen på startskärmen för iOS 6. Klicka bara på det för att starta in i Google Maps webbapp.

Det här är inte en ny funktion, du kan lägga till vilken webbsida som helst som en appgenväg på startskärmen - även i iOS 5. Det ger dig inte alla funktioner som du brukar använda i den gamla Maps-appen, men kommer tidvattnet du över tills Apple fixar sin version eller Google släpper ut en ny fristående kartapp.