Så här aktiverar du Sök min enhet för Windows 10

Om du har uppdateringen av Windows 10 november är funktionen Hitta min enhet en av de nya funktionerna du vill aktivera, särskilt på din bärbara dator. Det fungerar som teknik som finns i smartphones eller tabletter och hjälper dig att hitta din dator om den är försvunnen eller stulen.

Windows 10 Hitta min enhet

Sök Min enhet är som standard avstängd, så aktivera den, gå till Inställningar> Uppdatera och Säkerhet> Sök min enhet . Klicka sedan på eller tryck på knappen Ändra och vänd på funktionen. Observera att om du använder en traditionell stationär PC, är alternativet inte tillgängligt. Den ingår bara i bärbara enheter som bärbara datorer, ytor eller 2-i-ett-konvertibler.

Om du befinner dig i en olycklig situation när du inte hittar din Yta, bärbar dator eller annan bärbar dator, går du till account.microsoft.com/devices på en annan dator och loggar in med ditt Microsoft-konto.

Tjänsten kommer ibland att sparas på OneDrive när enheten är ansluten till Wi-Fi. I bilden nedan var min Lenovo Flex 2 senast sedd i Minnesota ... bra att veta. Om du verkligen har förlorat det, välj Sök min enhet .

Då visas du när enheten senast kontrolleras och en karta visar platsen.

Det är bra att ha den här funktionen, speciellt om du spenderade en liten förmögenhet på en ny Surface Book eller Surface Pro. Men det visar bara platsen för din dator och är inte lika robust som att hitta Hitta min telefon på Windows Phone.

Telefonfunktionen låter dig skicka en signal till den, låsa den eller radera telefonen om allt annat misslyckas. Dessa förmågor skulle vara välkomna för att hitta min enhet också. Ändå är det bättre än ingenting, och det kan få ytterligare funktioner över tiden.

Om du letar efter en kvalitetsstöldskydd för att skydda din bärbara dator kanske du vill installera Prey. Det är gratis (premiumalternativ kostar mer) och öppen källkod och gör en sak och gör det bra.