Använd Återställ från molnet för att installera om Windows 10 på Surface Book eller Surface Pro

En av de funktioner som jag avundar på Apples datortillbehör är Internet Recovery. Det låter dig installera om OS X från Internet. Allt som behövs är tillgång till ett trådlöst nätverk och du kan få en ny kopia av OS X med de senaste uppdateringarna installerade. För Windows-datorer har detta varit en rördröm; tills nu. Microsofts senaste flaggskeppsenheter, den nyligen lanserade Surface Pro 4 och Surface Book, inkluderar ett exklusivt alternativ att installera om Windows 10 från webben. Det heter Recover from the Cloud.

Återställ från molnet är särskilt användbart om din återställningspartition är korrupt. Microsoft har inte dokumenterat funktionen någonstans på sin officiella webbsida. Så vi trodde vi skulle visa det för dig. Microsoft noterar att funktionen inte är exklusiv för Surface-enheterna. OEM-användare kan också aktivera funktionen på sina system.

Åtkomståterställning från molnet i Windows 10

Det första du behöver göra är att starta i Windows Recovery Environment ... en mer robust version av Säkert läge. Stäng av enheten och tryck och håll ner volymknappen och tryck sedan på strömbrytaren för att starta enheten. släpp inte ner volymknappen. När Surface-logotypen visas på skärmen kan du släppa ner volymknappen.

När du har startat upp i Windows Recovery Environment, arbetar du genom instruktionerna på skärmen. Välj ditt språk och tangentbordslayout.

Därefter väljer du alternativet Felsök.

Välj sedan Återställ från molnet.

Om din Surface-enhet är krypterad, ange återställningsnyckeln för att låsa upp den och klicka sedan på Fortsätt.

Välj nu det självklara valet: Windows 10.

Klicka på Installera om du vill starta återställningen. Det kan ta lite tid, så se till att enheten är ansluten.

Kom ihåg att det här kommer att göra en ren installation och torka din enhet av dina filer, användarkonton, appar och inställningar.

Vänta sedan när enheten återställs från molnet. Återigen kan detta ta ett tag och varje användares erfarenhet kommer att variera.

Några tidiga adopterare av Surface Book och Surface Pro 4 har rapporterat att behöva utföra en återställning från molnet, för att enheten ska fungera korrekt. Uppenbarligen kan konfigurationerna ha problem med Windows 10-bilden som används på fabriken. Om du köpte en Surface Pro 3 förinstallerad med Windows 10, kan funktionen Recover from Cloud vara tillgänglig på din enhet.