Bli bekant med dina DSLR-kameraförinställda alternativ

Så du tog steget och köpte en DSLR. Excellent! En helt ny värld av kreativ fotografi har just öppnat för dig. Bildkvaliteten, låga ljudnivåer och kreativa inställningar på den nya fina ratten på toppen är dina för att kommunicera med dina nya fotograf DSLR-krafter!

Hmm ... Vad talar det om den nya fina ratten på toppen, vad betyder alla dessa inställningar ändå? Visst, killen i affären berättade att du bara behåller den i "auto" eller "green" box inställningen, men du äger nu DSLR. Så låt oss gräva i detaljerna så att du kan börja få några bra bilder från det! För att starta saker, låt oss gå igenom dem en i taget.

  • "Grönt läge" - Det här läget ( ibland kallat Auto eller bara en grön torg ) är precis som vad som händer. Det gör din kamera till en punkt-och-shoot-kamera. Använd detta när du bara vill ta en grundläggande bild. Kom bara ihåg att det blir vad kameran bestämmer är de bästa inställningarna.
  • Scenlägen - (Nattporträtt, Sport, Närbild, Landskap, Porträtt) alla de små ikonerna. Använd dessa om du vill ha en snabb fix till ett knepigt belysningsproblem.
  • P - Program Auto (Pekskärmsläge men med åtkomst till vissa alternativ.) Den här inställningen är densamma som det gröna läget, men du kan åsidosätta någon inställning om kameran inte klarar det rätt.
  • S eller TV - Slutarprioritet ( Du väljer slutartiden och kameran väljer bländaren. ) Om du behöver frysa tiden och sluta åtgärden är det här inställningen för dig. Om ditt barn löper runt, eller om du vill snäppa in en ram med en snabbkörning, välj en 1/250 eller snabbare. Om du vill skapa den fina mjukflödet av en ström, välj sedan en inställning på cirka 1/2 eller sakta.
  • A eller Av - Bländarprioritet ( Du väljer bländare och kameran väljer slutartid. ) Om du vill styra skärpedjupet ( området i fokus ), använd det här läget. Ett litet antal öppnar öppningen bred och skapar ett grunt skärpedjup och slänger förgrunden och bakgrunden ur fokus. En mycket groovy effekt. Om du vill att hela landskapet ska vara i skarpt, skarpt fokus, välj sedan ett större antal och bländaren blir liten och allt kommer att vara skarpt.
  • M - Manuell ( Du väljer både slutartid och bländare. ) Det här läget är den mest avancerade och även den mest kreativa. Du bestämmer dig för vad kameran spelar in. Det bästa sättet att lära sig är helt enkelt att försöka och se vad som händer.
  • Det finns några ytterligare inställningar som är unika för varje kameraproducent. Jag har en Canon 50D, och den har några extra inställningar som heter C1, C2 och A-DEP, men de här inställningarna är "extras" som Canon, Nikon, Sony, Olympus, Pentax alla slänger på sin kamera för att skilja dem från varandra andra.

Om du vill se din fotografi expandera bortom de snabba och snabba bilderna, lära dig de tre manuella lägena (Av, Tv och M.) Nu kommer vi till var kul börjar och här skiljer vi en DSLR-kamera från gemensam punkt-och-shoot.

I senare artiklar gräver jag in i varje av de automatiska inställningarna för att förklara några av mysteriet bakom var och en av dem.

Om författaren:
Även om den vanliga hangouten för delning av hans fotografi är www.brickmonkey.com, hittar du också tegelmonkey som en tillfällig groovyContributor här @ för fotograferingstips och tricks.