Twitter hoppar spårar inte bandwagon

Twitter meddelade nyligen att det kommer att stödja initiativet Do Track (DNT) genom att hedra förfrågningar från Twitter-användare som inte vill att deras online-beteende ska registreras. Meddelandet framkom i morse i Twitter Hjälpcenter. "Vi är fast beslutna att ge dig meningsfulla val om informationen vi samlar för att förbättra din Twitter-upplevelse, " meddelade meddelandet.

Federal Trade Commission har godkänt DNT som ett enkelt sätt för användarna att berätta för webbtjänster som erbjuder innehåll över internet, som knappar, widgets och andra inbäddade funktioner - att de inte vill ha information om sina webbsidor besökta samlade på webbplatser .

"När du aktiverar DNT i din webbläsare, säger vi till Twitter: s meddelande", slutar vi samla in informationen som gör att vi kan skräddarsy Twitter baserat på dina senaste besök på webbplatser som har integrerat våra knappar eller widgets. Närmare bestämt tar vi bort den unika cookien som länkar din webbläsare till besök på webbplatser i Twitter-ekosystemet från din webbläsare. Vi kan då inte erbjuda skräddarsydda förslag till dig. "

Med "skräddarsydda förslag" hänvisar Twitter till annonser för produkter som tjänsten vet att du har tittat på på andra webbplatser. Om du till exempel tidigare blivit surfad via kameror på eBay, skulle Twitter använda kunskap om att bläddra för att skräddarsy ett förslag om att du kolla på försäljningen på kamerautrustning som Best Buy har.

Twitter: s meddelande sa att tjänsten stängs av DNT som standard under följande omständigheter:

  • När det gäller nya användare som anmäler sig till Twitter med DNT redan aktiverat, kommer kryssrutan på registreringssidan som säger "Skräddarsy Twitter baserat på mina senaste besök på webbplatsen" att bli avmarkerad.
  • Om någon redan var klar med Twitter och besökte Twitter.com med DNT aktiverad i dagarna innan Twitter började göra skräddarsydda förslag, avmarkeras kryssrutan Anpassning i användarens kontoinställningar.

Meddelandet innehåller instruktioner för att aktivera DNT i större webbläsare. Under de kommande veckorna kommer att ge ännu djupare täckning av de nya DNT-implementeringarna.