Så här anpassar du annonserna Google visar dig

Google-annonser är något mycket vanligt och visar att användare annonserar enligt olika kriterier. En intressant sak är att Google erbjuder möjligheten att anpassa de annonser som visas. Så här använder du Google Ads Preferences Manager.

Det finns två typer av annonser som du kan anpassa. Det finns de som du ser när du använder Google-sökning och de annonser som visas i Gmail.

Låt oss nu säga att du inte vill se annonser från en viss annonsör längre. Logga in på ditt Google-konto och klicka på den lilla, blå cirklade ikonen bredvid annonsen. Ett litet popup-meddelande kommer upp, klicka på Annonspreferenser.

Du har tagits till sidan för att ändra dina Google Ads-inställningar. Under "Varför dessa annonser" klickar du på länken "Blockera annonsör".

Om du av misstag blockerade en annonsör eller vill se annonser från företaget igen klickar du på Blockerade annonsörer på höger sida av sidan. Klicka sedan på Unblock bredvid annonsören som du vill se annonser från.

Du kan också välja bort att se personliga annonser helt och hållet. Det innebär att annonser fortfarande är relevanta för ämnet på webbplatsen, men kommer inte att anpassas efter dina önskemål. Du kan göra detta om du är en stickler för integritet. Men jag vill hellre se annonser som kan vara till hjälp för mig.

Du kan styra kategorierna av annonser som visas på webbplatser du besöker också. Klicka på "Annonser på webben" till vänster på sidan. Anpassa sedan dina annonser baserat på kategorier och demografiska.

Jag är glad att se att Google har introducerat detta. Jag kan lika gärna göra de annonser jag ser mer användbar för mig.