Kör ett program i Windows 7 Kompatibilitetsläge [Hur-till]

Om du har äldre program som du behöver köra, har Windows 7 en kompatibilitetsläge som kan hjälpa dig att få det att fungera. Program som går hela vägen tillbaka till Windows 95 eller Windows 98 har nu en chans att arbeta i Windows 7, men jag antar att det här kommer att vara mest användbart för gamla XP och Vista-program.

Du kan justera kompatibilitetsinställningar från programmets genväg eller från den körbara filen själv. Jag föredrar att använda genvägsmetoden det blir samma jobb gjort, och det finns mindre chans att röra något upp. Låt oss komma till jobbet!

Så här kör du ett program i Windows 7 med kompatibilitetsläge

1. Högerklicka på programmets genväg och klicka sedan på Egenskaper från snabbmenyn.

2. Klicka på fliken Kompatibilitet och nu

Att allt är där!

Det finns fortfarande några detaljer att täcka, men de är inte något som du alltid kommer att stöta på.

MSI-filer kan inte köras i ett manuellt valt kompatibilitetsläge. I stället väljer Windows 7 automatiskt den bästa "tidigare versionen av Windows" för att utföra programmet.

Du kan ändra kompatibilitet för alla användare på en dator genom att trycka på Ändra inställningar för alla användare . Om du ska göra det, se till att du Klicka på knappen först eftersom All Users-inställningen är ett helt separat fönster. Kompatibilitet för alla användare kommer inte att importera inställningar från huvudkompatibilitetsfönstret.