Vänd YouTube till ditt personliga musikbibliotek i Chrome

Medan YouTube kan innehålla massor av musik, kan det vara irriterande att alltid välja nästa spår eller få åtkomst till användarnas spellistor. Streamus är ett Google Chrome-tillägg som helt eliminerar dessa problem. Det gör YouTube till ett massivt musikbibliotek, perfekt för att skapa spellistor som passar din smak och humör.

Trots att de stora skivbolagen är missnöjda med hur mycket musik på YouTube och de intäkter de inte får är det inte vår oro. Eftersom musiken finns på YouTube, tillgänglig gratis, kan vi lika bra lyssna på det!

Streamus gör YouTube ditt musikbibliotek

Streamus kan installeras genom att bara gå till webbplatsen och klicka på Install-knappen. Om du vill ha det direkt från Chrome Web Store kan du också göra det - klicka här för att få Streamus från Chrome Web Store.

Efter installationen ser du en ny knapp längst upp till höger i ditt Google Chrome-fönster för Streamus.

Klicka på den här ikonen för att komma åt Streamus huvudgränssnitt. Sakerna är tomma som standard, du måste börja lägga till dina favoritlåtar.

För att hitta musik, klicka på Sök-knappen och börja skriva vad du vill lyssna på. Resultaten visas när du skriver. När du väl hittar något du vill, dra det över till spellistan till höger.

Klicka sedan på spåret för att börja spela det. Du kan dra och släppa sånger i vilken ordning du vill ha. När du vill ändra spåret eller justera volymen innehåller det grundläggande uppspelningskontroller som fungerar som du skulle förvänta dem från vilken musikspelare som helst.

Radio-läget tillåter strömmen att fortsätta spela musik när spåren slutar. Från min användning verkar det som att välja liknande spår - liknande Pandora, Xbox Music, iTunes Radio och andra strömmande tjänster. Och om du tror att du har skapat den perfekta spellistan kan du spara den.

Om du högerklickar på ett spår i spellistan får du ett antal åtgärder för det, vilket ses nedan.

Om du vill hämta en sparad spellista klickar du bara på menyknappen längst upp till vänster i Streamus-gränssnittet. Din spellista kommer att finnas där och du kan också redigera eller ta bort den.

Menyn Inställningar innehåller en funktion som är nödvändig för musikentusiasten som älskar högkvalitativ uppspelning. Du kan ställa in kvaliteten på strömmen mellan Högsta, Lägsta eller Auto. Om du har långsammare anslutning eller är osäker på hur din Internetleverantör ska hantera paketet, ska du lämna den på Auto först och om det ger upphov till avstammning, ändrar du den till Lägsta. Men om du vill höra din musik av bästa kvalitet väljer du Högsta. Din körsträcka varierar beroende på detta.

Det är också värt att notera att när du spelar den musik du vill ha kommer Streamus att döljas och låtarna fortsätter att spela i bakgrunden - håller spelaren borta medan du gör andra uppgifter.

Vår chef, Brian, sprang det här på sin Chromebook och sa att det gör en fantastisk digital jukebox när den är inkopplad via en AV-mottagare.

Eller, medan du arbetar med tråkiga TPS-rapporter på jobbet på vilken dator som helst med Chrome, koppla in en uppsättning hörlurar och ställa in resten av kontorsjabben.