Verizon Rolling Out 150 Down / 35 Up Mbps Fios-anslutningspaket

Igår började Verizon att rulla ut en ny nivå av Fios till stödberättigade abonnenter, vilket Verizon uppskattar är cirka 12, 5 miljoner kunder. Detta nya hastighetspaket är 3 gånger snabbare än närmaste konkurrent, och uppladdningshastigheten är sensationell. Vad sägs om pris ... Jag ska berätta, det är inte billigt.

Verizon ringer den nya tjänsten som en fristående fjärde nivå service som kommer att samexistera bredvid de andra 3 hastighetsnivåerna redan på plats. I ett pressmeddelande förklarade Verizon att paketet 150/35 är prissatt till " $ 194, 99 per månad när den köptes med ett års serviceavtal och Verizon wireline voice service ." När du anser att nästa närmaste Fios-nivå är endast 50/20 och kostar 139, 95 dollar per månad är det nya servicealternativet inte så illa.

Men hur snabbt är 150 Mbps och 35 Mbps upp? En stund tillbaka täckte vi konverteringsprocessen mellan Mega bitar per sekund (Mbps) och hastighet som vi faktiskt förstår -MBps (Mega bytes per sekund).

  • 150 megabits nedladdning = 18, 75 megabyte per sekund
  • 35 megabits uppladdning = 4, 38 megabyte per sekund

Om du gör matte med dessa siffror kan du räkna ut exakt hur lång tid det tar att ladda ner någon fil, men nedan är några exempel. Tänk på att den annonserade 150/35 bara är fartkåpan, vilket innebär att du inte kan förvänta dig att få full fart 100% av tiden.

Fil Storlek Tid för nedladdning vid 150 Mbps
Full Length Movie DVD 4 Gigabyte 3, 5 minuter
10 minuters YouTube-video 100 till 400 megabyte 5 till 21 sekunder
Typisk webbplats 1 Megabyte 0, 05 sekunder

Naturligtvis, som nämnts i föregående artikel, är dessa hastigheter bara beräkningar. Du kommer sannolikt inte att kunna hitta en server som till och med stöder användare som hämtar sig med dessa hastigheter. Vi har kommit till den punkt där hemmans anslutningshastigheter har blivit så snabba att webbföretag inte kan fortsätta.

Slutsats

Den nya nivå 4 Fios hastigheten är snabb, i själva verket är den för snabb . Med en nedladdningshastighet på 150 Mbps kommer de flesta webbplatser aldrig att kunna följa med dig, så du kan inte utnyttja denna hastighet. Om uppladdningshastigheten på 35 Mbit / s är vad du är ute efter, kan det vara värt det extra $ 50 över 20 Mbit / s i den tredje nivån beroende på vad du är värd för ditt hus.