Windows 8 Consumer Preview senare denna månad

Kom ihåg när vi pratade om möjligheten att Windows 8 släpptes i oktober? Tja, det verkar mer trovärdigt nu när Microsoft har meddelat en händelse där den skulle starta Windows 8 Consumer Preview. Evenemanget kommer att äga rum i Barcelona den 29 februari.

Det kanske låter konstigt för några av er, men Microsoft har beslutat att starta konsumentförhandsgranskningen av det nya operativsystemet under Mobile World Congress, årets viktigaste mobiltelekonferens. Med tanke på att det nya operativsystemet också riktar sig till tabletter är det inte så konstigt, verkligen.

Detta håller Microsoft på rätt spår för en oktoberutgåva.

Det är också ett bra tillfälle för användarna att testa det och se vad det är möjligt för. Som alltid är det inte så smart att installera det som ditt huvudsakliga operativsystem, eftersom olika glitches kan förväntas. De återstående månaderna skulle låta mjukvarujättaren stryka ut problemen. Lite mindre än företaget hade med Windows 7 - om du kommer ihåg, släpptes beta den 9 januari 2009, med detaljhandelsversionen lanserad den 22 oktober 2009.

Hur som helst, vi har många Windows 8-tips och handledning för dig, så du behöver inte börja från början.