Så här lägger du till nationella helgdagar till Windows 10 Kalender App

Windows 10 levereras med en kalenderapp inbyggd. Det här är trevligt om du inte bryr dig om att installera Outlook eller en tredje partalkalender på din dator. För att göra planeringsevenemang enklare kan du lägga till semester från länder över hela världen. Här är hur.

Lägg till helgdagar till Windows 10 Kalender App

För att införa semestern för ditt land och andra, starta kalenderapplikationen och välj Fler kalendrar i den vänstra rutan.

Då kommer du att presenteras med en lista över länder att välja de nationella helgdagar som du vill lägga till i din kalender.

Det är allt! Nu är alla stora helgdagar för det land eller land du valde lagt till i hela kalendern.

Om du behöver ta bort en semesterkalender, gå tillbaka till Fler kalendrar och avmarkera de som du vill ta bort. Om du bara behöver gömma en semester kalender tillfälligt, avmarkera de som du inte behöver under avsnittet Holiday Calendars i den vänstra rutan.

Att ha möjlighet att lägga till ytterligare länder är bra om du arbetar med människor från hela världen. Det hjälper också att veta när en semester kommer upp så att du kan planera ditt personliga schema också.

Om du använder den traditionella Outlook-klienten, kolla in vår artikel om hur du lägger till semester i kalendern i Outlook 2010, 2013 och 2016.

En annan funktion som är till hjälp för planering av händelser är att visa väderprognosen i kalendern också. Naturligtvis kan du också lägga till väder till den stationära versionen av Outlook.

Vad tycker du om programmet Windows 10 Calendar? Använder du det eller går du med Outlook eller något webbaserat? Lämna en kommentar i avsnittet nedan och låt oss veta dina tankar.