Vänd din iPhone eller iPad till en bärbar dokumentskanner

Kom ihåg när skannrarna var enorma och fula? Nu med en iPad, iPhone eller iPod touch och en skanningsprogram kan du vända enheten till en portabel dokumentskanner.

Med all dagens teknik lever fortfarande papper. Du vet aldrig när du måste skriva ett dokument för att skicka till någon eller skanna kvitton från affärsresor.

Det finns flera appar som låter dig skanna dokument på IOS, men min favorit är DocScan HD Lite Version. Det är gratis.

Starta appen och tryck sedan på Kamera för att ta ett skott av dokumentet du vill skanna.

Fokusera sedan på ditt dokument med kameran och få det bästa resultatet av det du kan. Klicka på knappen Kamera för att ta bilden. Om det ser bra ut klickar du på knappen Använd.

Nu kan du beskära skottet till den del av dokumentet du vill påpeka. Det kommer också att automatiskt identifiera dokumentkanter, vilket är en användbar funktion.

Nu kan du göra anteckningar på dokumentet med Pen-funktionen. Det låter dig också ändra färg och dimensioner på pennan.

När du är klar med att göra justeringar, spara bilden som ett nytt eller befintligt dokument eller till ett fotoalbum.

Det erbjuder många olika filformat för att exportera dokumentet som en PDF eller JPEG. Då kan du maila det, spara till Google Dokument, zip-filer och mer.

Här skar jag upp den viktigaste delen av min elräkning och mailar Steve som en JPEG. Han betalar för det rätt? Osannolik.

Den här versionen som visas här är gratis, men utvecklare erbjuder en pro version med fler funktioner för $ 3, 99. För allt jag någonsin behöver skanna är lite versionen precis vad jag behöver.